Vier laatstejaarsleerlingen van Athena campus Drie Hofsteden presenteerden hun kookboek 'Wereldsmaken' als eindwerk.
Volledig scherm
Vier laatstejaarsleerlingen van Athena campus Drie Hofsteden presenteerden hun kookboek 'Wereldsmaken' als eindwerk. © LSI

Kookboek ‘Wereldsmaken’ van leerlingen Athena nu te koop bij Theoria en Oxfam Wereldwinkel

Vier laatstejaarsleerlingen van het zevende jaar van de opleiding wereldgastronomie van Athena campus Drie Hofsteden hebben een kookboek uit. ‘Wereldsmaken’ reist de hele wereld rond om de lezer kennis te laten maken met verrassende gerechtjes. “De wereld rondreizen kan nog niet, maar op deze manier ontdek je haar op je bord”, knipoogt directeur Frank Derycke.

 1. Videoreportage vertelt verhaal van vier ondernemers die mentaal lijden door coronacrisis: “Help zelfstandigen in nood”
  Kortrijk/Kuurne

  Videorepor­ta­ge vertelt verhaal van vier onderne­mers die mentaal lijden door coronacri­sis: “Help zelfstandi­gen in nood”

  De coronacrisis duurt al bijna een jaar. Toch zitten veel ondernemers nog steeds zonder perspectief en weten ze vaak nog altijd niet wanneer ze aan de slag kunnen. Ook financieel en mentaal is het erg zwaar. Vrijdag brachten we het verhaal van vier van hen: Kenneth Deryckere van ijsbaan De Piste, Dieter De Clercq van Café 56, Split en Siba Events, Stephanie Strobbe van Barot Events en Mathieu Santy uit Kuurne, deejay en zaakvoerder van Mastr.be. Daar is nu ook een videoreportage over gemaakt. Vlaams N-VA-parlementairen Axel Ronse en Maaike De Vreese doen nog eens een warme oproep om ondernemers vrijwillig te helpen, via de vereniging Dyzo. Alle info over Dyzo, het anker voor zelfstandigen in moeilijkheden, staat op www.dyzo.be.
 2. “Blijf niet met problemen zitten, praat erover”: Familie-acteur Peter Bulckaen doet oproep naar mensen met psychische klachten
  Kortrijk/Geluwe

  “Blijf niet met problemen zitten, praat erover”: Familie-ac­teur Peter Bulckaen doet oproep naar mensen met psychische klachten

  De coronacrisis zet de wereld al bijna een jaar op zijn kop. Volgens het Kortrijks Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) Leieland kampt een op vier mensen met psychische klachten. Verder praten vooral West-Vlamingen te weinig over hun negatieve gevoelens. Familie-acteur Peter Bulckaen roept nu op om er niet mee te blijven zitten: “Praat erover, tegen familie of een vriend.”
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"