Dorine Clement van KoffieQueen, in de beschermde tuin in de Doorniksewijk
Volledig scherm
Dorine Clement van KoffieQueen, in de beschermde tuin in de Doorniksewijk © Henk Deleu

KoffieQueen geeft zomerse tuin in Doorniksewijk vorm: “Het wordt er een vrolijk samenzijn, met een kopje troost en picknick”

KortrijkDe werken voor de nieuwe stadsbuurt LOOF vorderen goed. Wie de aansluitende historische parktuin in de Doorniksewijk wil ontdekken, kan dat binnenkort. Zo opent KoffieQueen er binnen enkele maanden een zomerse tuin. “Een mooie uitdaging, op een plekje vol geschiedenis en verhalen. Het wordt er een vrolijk samenzijn voor jong en oud, met een kopje troost”, zegt Dorine Clement van KoffieQueen. De parktuin krijgt nog meer tijdelijke invullingen.

 1. Radio Rhizo eert helden van de zorg: “Grote dankjewel voor iedereen die al ruim jaar in de frontlinie staat”
  Kortrijk/Zwevegem

  Radio Rhizo eert helden van de zorg: “Grote dankjewel voor iedereen die al ruim jaar in de frontlinie staat”

  Op een voltijdse heropening van het secundair is het nog wachten. Toch pakt scholengroep Rhizo op maandag 19 april met Radio Rhizo uit, om leerlingen, ouders en personeel én alle zorgkrachten in de bloemetjes te zetten. “We geven iedereen zo nog eens een extra duwtje in de rug. Muziek verbindt ons en maakt ons blij”, zegt algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"