Het fietspad in stadsgroen Ghellinck werd een tijdje geleden al eens uitgetest, toen Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) op bezoek was.
Volledig scherm
Het fietspad in stadsgroen Ghellinck werd een tijdje geleden al eens uitgetest, toen Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) op bezoek was. © Henk Deleu

Knip tegen sluipverkeer in Waterhoennest: “Om fietssnelweg N328 vorm te geven”

Er is een knip in Waterhoennest in Bissegem gerealiseerd. Doorgaand verkeer is er nu onmogelijk. Een maatregel tegen sluipverkeer op vraag van omwonenden. En om fietsers veilig en comfortabel op het nieuwe fietspad in stadsgroen Ghellinck te laten aansluiten. De huizen in Waterhoennest blijven bereikbaar.

 1. Bissegem krijgt strand, groene long en fietssnelweg

  Bissegem krijgt strand, groene long en fietssnel­weg

  De woonkwaliteit staat al jaren onder druk in het dichtbebouwde Bissegem en omgeving. Het project Konnector moet de leefbaarheid verhogen. De plannen zijn indrukwekkend met een strand aan de Leie, een groene fietssnelweg en de uitbreiding van sportcentrum Wembley tot een sportpark. “Konnector is vernieuwend en gedurfd”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). “Het brengt de betonstop in de praktijk door voor meer groen en open ruimte te kiezen.”
 1. Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investeringen in cultuur: “We spelen nu Champions League”
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investerin­gen in cultuur: “We spelen nu Champions League”

  Straf werk van schepen van Cultuur en Vlaams parlementair Axel Ronse (N-VA). Hij overtuigde partijgenoot en minister van Cultuur Jan Jambon om 15 miljoen euro uit het Vlaamse Veerkracht-fonds vrij te maken, waardoor Kortrijk het investeringsbudget voor cultuur tot en met 2024 fors kan optrekken van 23,6 naar 38,6 miljoen euro. “Dat is ongeveer 500 euro per Kortrijkzaan, bijna vier keer meer dan het Vlaamse gemiddelde”, zegt Axel Ronse. “Het laat ons toe om de Champions League te spelen, op het vlak van cultuur. Kortrijk heeft zo ook extra troeven in handen om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.” We bekijken waar het geld voor gebruikt wordt.