Kluifrotonde Appel dicht, zware verkeershinder blijft uit

De kluifrotonde Appel is sinds donderdag 5 december dicht voor gemotoriseerd verkeer. Er werd voor een verkeersinfarct gevreesd. Donderdagochtend was daar geen sprake van. Wellicht vermeden veel automobilisten de rotonde. Er zijn ook omleidingen uitgewerkt.

 1. Brandweer rukt uit voor explosiegevaar… voor bommetje in station
  Kortrijk

  Brandweer rukt uit voor explosiege­vaar… voor bommetje in station

  Even was er paniek vrijdagnamiddag omstreeks 16.45 uur toen de brandweer werd opgeroepen voor explosiegevaar ter hoogte van het station. Omstaanders hadden een luide knal gehoord en zagen rook opstijgen vanuit de voetgangerstunnel. Eens ter plaatse kon de brandweer niets vaststellen. Het bleek om een kwajongensstreek te gaan. Enkele jongeren hadden een bommetje laten ontploffen in de voetgangerstunnel, wat een voor een luide knal en rook zorgde.
 2. Nog geen duidelijkheid over herstart competitie: West-Vlaanderen wacht op Voetbal Vlaanderen, eerste nationale mikt op weekend van 16 januari
  VOETBAL

  Nog geen duidelijk­heid over herstart competitie: West-Vlaanderen wacht op Voetbal Vlaanderen, eerste nationale mikt op weekend van 16 januari

  Er kan nog altijd geen klare wijn geschonken worden over een datum tot heropstart van de voetbalcompetitie in de amateur en provinciale reeksen. Na het Overlegcomité van vorige vrijdag is het wel duidelijk dat een hervatting in januari zeker niet haalbaar meer zal zijn. De geruchtenmolen is intussen flink aan het draaien, waarbij zelfs gewag gemaakt wordt van een annulering van de huidige competitie.
 3. Gewezen senator, parlementair en voorzitter van KV Kortrijk Jacques Laverge (80) overleden: “Hij was de grondlegger van de liberalen in Kortrijk”
  Kortrijk

  Gewezen senator, parlemen­tair en voorzitter van KV Kortrijk Jacques Laverge (80) overleden: “Hij was de grondleg­ger van de liberalen in Kortrijk”

  Jacques Laverge (80) is maandagavond overleden, aan de gevolgen van een slepende ziekte. “Hij was de ‘founding father’ van de liberalen in Kortrijk. Ik ben hem persoonlijk dankbaar voor alle kansen en steun”, reageert federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Jacques Laverge was een staatsman, die in de regio mensen liet samenwerken, over partijgrenzen. Ook het stadsbestuur betuigt haar medeleven aan familie en vrienden.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend