Op luchtbeelden is de schade na de brand in de kapel en het klooster goed te zien.
Volledig scherm
Op luchtbeelden is de schade na de brand in de kapel en het klooster goed te zien. © Spes Nostra

Kloosterzusters bekomen na zware brand: “We zijn gescheiden, maar proberen de band zo intact mogelijk te houden”

HeuleDe vijfhonderd leerlingen van basisschool Spes Nostra in Heule zullen uiteindelijk maar anderhalve dag les hebben gemist. Met man en macht werd woensdag gewerkt om het schoolterrein weer proper te krijgen na de zware brand in de kapel van de Zusters van Liefde. De 21 geëvacueerde zusters proberen ondertussen het beste te maken van de situatie. “We zijn aangenaam verrast door de vele berichten die we krijgen van kennissen en sympathisanten. Veel mensen willen helpen”, zegt algemeen overste Riet Devriese.

 1. Daphne (22) neemt Frietboutique over: “Frituur uitbaten is al jaren een droom”
  Aalbeke

  Daphne (22) neemt Frietbouti­que over: “Frituur uitbaten is al jaren een droom”

  Daphne Delmeire uit Kortrijk neemt Frietboutique in Aalbeke over. Ze deed de voorbije drie jaar ervaring op bij Bossuwé. “Waar ik heel dankbaar voor ben. Frietjes en vlees bakken, hamburgers presenteren, nieuwe gerechtjes testen... Ik doe het allemaal heel graag. Ik hou ook van het sociaal contact met de klanten. Een eigen frituur runnen, is al vijf jaar een droom. Die droom komt nu uit”, zegt Daphne, die bekendstaat als een doorzetter en een gedreven jongedame.
 2. Louis en Gilles Vandecaveye zorgen voor sensatie in Haacht: “We begonnen aan de finale zonder hoge verwachtingen”
  Beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye zorgen voor sensatie in Haacht: “We begonnen aan de finale zonder hoge verwachtin­gen”

  De gouden medaille van Nina Derwael was sensationeel. De overwinning van Louis en Gilles Vandecaveye op de favorieten Dries Koekelkoren en Tom van Walle was niet olympisch, niet van dezelfde orde, maar in het beachvolleybalwereldje wel even opzienbarend. Tijdens de finale van de manche in Haacht - nieuwkomer in het Belgisch beachcircuit - zorgden de Kortrijkse broers voor de grootste verrassing van het seizoen.