illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © thinkstock

Kleedkamers van vier sportcentra in Kortrijk tijdelijk dicht door te groot risico op levensbedreigende legionellabesmetting

Kortrijk/Rollegem/MarkeKleedkamers van sportcentra Lange Munte en Mimosa in Kortrijk, Weimeersen in Rollegem en Olympiadeplein in Marke zijn sinds eind vorige week preventief dicht. Uit resultaten van staalnames blijkt dat de concentratie van de bacterie legionella te hoog is in de watersystemen van de vier sportcentra. Douchen mag er tijdelijk niet. Want als legionella zich in je longen nestelt, kan dat mogelijk een levensbedreigende longontsteking veroorzaken.

  1. Vijfkoppige coverband Neon Sunset aan eerste optreden toe: “We brengen al het mooiste uit de jaren 80, veel classics en meezingers van toen dus”
    Kortrijk/Geluwe/Geluveld

    Vijfkoppi­ge coverband Neon Sunset aan eerste optreden toe: “We brengen al het mooiste uit de jaren 80, veel classics en meezingers van toen dus”

    Met Neon Sunset heeft de muziekscene er een nieuwe band bij. Deze vijfkoppige covergroep speelt muziek uit de jaren tachtig. De muzikanten uit Kortrijk, Geluwe, Geluveld en Gent zijn zaterdagavond in Kortrijk toe aan hun allereerste optreden. Het wordt een aanstekelijke show vol legendarische muziek. Voor de fans hebben ze alvast een duidelijke boodschap: “Wilde kapsels en haarbanden zijn toegestaan!”, klinkt het.