Dankzij de inzet van een politiehond konden de rivaliserende jongeren op het Schouwburgplein uit elkaar gedreven worden.
Volledig scherm
Dankzij de inzet van een politiehond konden de rivaliserende jongeren op het Schouwburgplein uit elkaar gedreven worden. © RV

Klanten Café des Arts bekogelen jongeren met... vaatwastabletten, politie komt tussen

KortrijkHet was zaterdagnacht rumoerig in de buurt van het Schouwburgplein in Kortrijk. De tussenkomst van enkele agenten en een politiehond was nodig om een ruzie tussen jongeren te bedaren.

 1. Rebelle uit Marke krijgt eerste Michelinster: “Als 14-jarige schreeuwde ik al van de daken dat ik topchef wilde worden”
  PREMIUM
  Marke

  Rebelle uit Marke krijgt eerste Michelin­ster: “Als 14-jarige schreeuwde ik al van de daken dat ik topchef wilde worden”

  Restaurant Rebelle uit Marke heeft een eerste ster beet. “Ik ben er even niet goed van”, reageert chef-kok Martijn Defauw (34) vanuit Bergen, waar de nieuwe Michelingids voor 2022 maandagmiddag bekendgemaakt werd. “We trillen van geluk”, lacht zijn echtgenote Tessa D’haene (29). “Een pluim voor het team van Rebelle ook. Het is dankzij hen dat we deze ster nu krijgen.”
 2. AWV stuurt departement Omgeving bij: maximum 100 kilometer per uur op E17 richting Frankrijk ‘enkel in functie van verkeersintensiteit’
  Kortrijk

  AWV stuurt departe­ment Omgeving bij: maximum 100 kilometer per uur op E17 richting Frankrijk ‘enkel in functie van verkeersin­ten­si­teit’

  Te vermijden misverstand tussen het Vlaams departement Omgeving en het Vlaams agentschap wegen en verkeer (AWV). Waar er eerst sprake was van een tijdens weekdagen, wellicht vanaf 2023, verlaging van de toegelaten snelheid op de E17 in Kortrijk tot maximum 100 kilometer per uur in de richting van Frankrijk, wordt dit nu toch behoorlijk afgezwakt.