Michiel bij zijn taxi aan het Schouwburgplein in Kortrijk.
Volledig scherm
Michiel bij zijn taxi aan het Schouwburgplein in Kortrijk. © LSI

Klant slaat taxi kort en klein tijdens rit na discussie over prijs: “Geweld rond station lijkt wel opnieuw toe te nemen.”

KortrijkIn de nacht van woensdag op donderdag heeft een klant van taxichauffeur Michiel Vantomme (28) uit Kortrijk flink wat schade aan de wagen toegebracht. Dat gebeurde toen de klant plots begon te discussiëren over de prijs van de rit. De 40-jarige dronken dader kon opgepakt worden en na het uitslapen van zijn roes verhoord worden. Hij was geen onbekende voor de politie.

 1. Blogger Stéphanie (20) promoot Kortrijk in video: “Stad vol mooie parels”
  Kortrijk

  Blogger Stéphanie (20) promoot Kortrijk in video: “Stad vol mooie parels”

  Blogger en YouTuber Stéphanie Waeyaert (20) uit Wevelgem promoot Kortrijk in een video, pas gelanceerd en al goed voor ruim 2.000 views op Instagram en Facebook. Ze werkte er vijf maanden aan. “Ik moedig er mensen mee aan om de mooiste parels van het plezante en leuke Kortrijk te ontdekken zoals de Broeltorens, het Begijnhof, de internationale rozentuin, de verlaagde Leieboorden,… Kortrijk is verder een interessante studentenstad”, zegt Stéphanie, die na de zomer de opleiding Marketing Support aanvat in de hogeschool Vives op de campus op Hoog Kortrijk.
 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Coronaregels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”
  PREMIUM
  Harelbeke/Kortrijk

  Coronare­gels dwarsbomen opening nieuwe parenclub Pourquoi Pas: “Boven mag bijna alles, in de bar beneden bijna niets, het is absurd”

  Pourquoi Pas, een nieuwe parenclub in Harelbeke, ontvangt nog geen swingers. De opening is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Boven mag je doen wat je wil, zodra je op een matras ligt. Maar beneden in de bar worden we aan banden gelegd. Het is absurd. We koesterden hoop dat de coronamaatregelen snel zouden versoepelen, maar dat is helaas niet het geval”, zeggen de uit Kortrijk afkomstige uitbaters Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41).