De keurslagers tonen hun hart
Volledig scherm
De keurslagers tonen hun hart © Bernard Decock

Keurslagers tonen hart: verkoop hamburgers steunt kinderen met verstandelijke beperking

Tien keurslagers uit Kortrijk en ruime omgeving slaan de handen in elkaar met een verkoop van hamburgers, in het kader van De Warmste Week op Studio Brussel. Er gaat in november per verkochte hamburger 50 eurocent naar MPI De Kindervriend. Dat is een dienstencentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking. Op 1 december volgt de apotheose met een barbecue in De Kindervriend in Rollegem.

0 reacties

 1. 100 kilometer voor ziek neefje brengt uiteindelijk mooi bedrag van 15.000 euro op: “We vergeten dit nooit”
  Heule/Marke

  100 kilometer voor ziek neefje brengt uiteinde­lijk mooi bedrag van 15.000 euro op: “We vergeten dit nooit”

  Lerares Griet Desmet uit Heule stapte op zaterdag 10 april 100 kilometer om Thomas (8) een hart onder de riem te steken. Haar neefje uit Marke herstelt van kanker. De totale opbrengst van de gesponsorde tocht is nu bekendgemaakt: 15.000 euro. “Er gaat telkens 5.000 euro naar de CliniClowns, het revalidatiecentrum van het UZ Gent en naar Thomas en ons gezin. We bedanken iedereen van harte. We vergeten dit nooit”, laten Thomas, broer en zus Simon en Pauline en ouders Joost Vandevoorde en Mieke Desmet op Facebook weten.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Kortrijk krijgt grootste padel- en petanqueclub van West-Vlaanderen: “Bouw kost 3 miljoen euro”
  Heule/Kortrijk

  Kortrijk krijgt grootste padel- en petanque­club van West-Vlaanderen: “Bouw kost 3 miljoen euro”

  Sportcentrum Wembley in Heule verwelkomt vanaf 2023 Garrincha: een padel- en petanqueclub met samen 25 velden. Padel is megapopulair. Al is er ook een keerzijde: lawaai. “De kans op geluidsoverlast is zo goed als onbestaande hier. Zo zal er grotendeels indoor gespeeld worden”, zeggen zaakvoerders Philippe Ombregt en Frederic Meurisse van Garrincha. De komst van de padel- en petanqueclub, met ook een nieuwe horecazaak, kost goed 3 miljoen euro.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw