Het programma van de Ketnet Zomertour
Volledig scherm
Het programma van de Ketnet Zomertour © Ketnet

Ketnet Zomertour palmt zaterdag Mandelaplein in

De Ketnet Zomertour komt op zaterdag 31 augustus naar het Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide. Het gratis toegankelijke kinderfestival start om 14 uur. Er zijn optredens van De Ketnetband om 14 uur, #LikeMe om 14.30 uur, Biba & Loeba om 15.20 uur, Kaatje, Kamiel & Viktor om 15.45 uur, Ketnet Musical om 16.30 uur en Campus 12 om 16.50 uur.

 1. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Waregem/Wevelgem

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van Guldensporencollege en Rhizo in Kortrijk, Sint-Joris in Menen, VTI in Waregem en het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.
 2. Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investeringen in cultuur: “We spelen nu Champions League”
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investerin­gen in cultuur: “We spelen nu Champions League”

  Straf werk van schepen van Cultuur en Vlaams parlementair Axel Ronse (N-VA). Hij overtuigde partijgenoot en minister van Cultuur Jan Jambon om 15 miljoen euro uit het Vlaamse Veerkracht-fonds vrij te maken, waardoor Kortrijk het investeringsbudget voor cultuur tot en met 2024 fors kan optrekken van 23,6 naar 38,6 miljoen euro. “Dat is ongeveer 500 euro per Kortrijkzaan, bijna vier keer meer dan het Vlaamse gemiddelde”, zegt Axel Ronse. “Het laat ons toe om de Champions League te spelen, op het vlak van cultuur. Kortrijk heeft zo ook extra troeven in handen om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.” We bekijken waar het geld voor gebruikt wordt.