De sfeer zit er nu al in, aan de Sint-Maartenskerk. We zien (vlnr) schepen Arne Vandendriessche, Marc Speybrouck van Levensloop Kortrijk en Kerstmarkt Kortrijk organisatoren Joran Vanhoenacker, Matias Declercq en Brecht François
Volledig scherm
De sfeer zit er nu al in, aan de Sint-Maartenskerk. We zien (vlnr) schepen Arne Vandendriessche, Marc Speybrouck van Levensloop Kortrijk en Kerstmarkt Kortrijk organisatoren Joran Vanhoenacker, Matias Declercq en Brecht François © Henk Deleu

Kerstmarkt keert terug naar historisch hart van Kortrijk, ijspiste verhuist naar Schouwburgplein: “Heel de binnenstad zal kerstsfeer ademen”

KortrijkKortrijk krijgt voor het eerst in twee jaar weer een volwaardige kerstmarkt. Kloppend hart van de kerstmarkt worden de sfeervolle en pittoreske pleintjes naast de Sint-Maartenskerk. De ijspiste verhuist van de Grote Markt naar het Schouwburgplein. Andere blikvangers worden een winterfoor, een kinderspeeldorp en het Huis van de Kerstman. 

  1. Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaanse pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”
    Kortrijk

    Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaan­se pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”

    Sofie Delbeke (46) opent op donderdag 21 oktober Pizzeria Sofia, met echte Napolitaanse pizza’s, op het Sint-Maartenskerkhofplein 8. Napolitanen kwamen speciaal naar Kortrijk, om er steen per steen een Napolitaanse oven te bouwen. Meer nog: Sofie zet ook twee ervaren Italiaanse pizzakoks in. “We brengen een stukje Napels naar Kortrijk, op het mooiste pleintje van de stad.” Opmerkelijk: klanten van de pizzeria kunnen met het project ‘Hart van Kortrijk’ minderbedeelden steunen.