Kapster Kaat Burggraeve (rechts in haar gesloten kapsalon) werkt nu tijdelijk in WZC De Zon in Bellegem (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Kapster Kaat Burggraeve (rechts in haar gesloten kapsalon) werkt nu tijdelijk in WZC De Zon in Bellegem (links). © Henk Deleu

Kapster Kaat (49) stroopt mouwen op in rusthuis: “Hét moment om iets terug te doen, nadat zorghelden mijn zus met kanker zo goed verzorgden”

Kortrijk/BellegemKapster Kaat Burggraeve (49) uit Kortrijk stroopt de mouwen op in woonzorgcentrum De Zon in Bellegem, nu ze door de verplichte sluiting van haar zaak zeeën van tijd heeft. “Het is een ideaal moment om te helpen, zeven jaar nadat zorghelden mijn zus Mieke zo goed verzorgden. Ze overleed helaas aan borstkanker, ze was pas 42. Het werk in De Zon is mij op het lijf geschreven. Ik ben zorgzaam en help mensen graag. Ik zou door het vuur gaan voor de rusthuisbewoners.”

 1. Nieuw en eenvoudig videobellen met bewoners in woonzorgcentra: “Om eenzaamheid te bestrijden”
  Kortrijk

  Nieuw en eenvoudig videobel­len met bewoners in woonzorg­cen­tra: “Om eenzaam­heid te bestrijden”

  Nu de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk zwaar getroffen zijn door een corona-uitbraak, kan bezoek er niet voor Covid-19 heeft. De Kortrijkse start-up Douglab brengt redding. Met een nieuw systeem om automatisch te videobellen. “Een zeer goede manier om eenzaamheid in de woonzorgcentra te bestrijden”, zegt Geert Carette. Die woensdagnamiddag zo contact opnam met zijn moeder Thérèse De Cruyenaere, bewoonster in woonzorgcentrum De Zon in Bellegem.
 2. 30 procent minder overnachtingen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerismesector volop in de toekomst”
  West-Vlaanderen

  30 procent minder overnach­tin­gen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerisme­sec­tor volop in de toekomst”

  “Ondanks het moeilijke coronajaar 2020 blijft de toeristische sector bereid om te investeren”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van provinciaal toerismebedrijf Westtoer. Dat heeft ruim 300 subsidieaanvragen ontvangen voor nieuwe toeristische projecten in West-Vlaanderen. Het aantal toeristische overnachtingen is in de hele provincie fors gedaald.
 1. Wereldrecordpoging niet geldig: ober Sebastien (31) draagt nog maar eens 40 wijnglazen met één hand
  Kortrijk

  Wereldre­cord­po­ging niet geldig: ober Sebastien (31) draagt nog maar eens 40 wijnglazen met één hand

  Herinnert u zich Sebastien Maes nog? De ober van brasserie St.Medard in Kortrijk had in november enkele pogingen nodig om het wereldrecord wijnglazen dragen met één hand te breken. Het lukte uiteindelijk, maar later vernam hij dat hij zijn wereldrecord nóg eens moest overdoen, om officieel aanvaard te worden. “Want ik moest met de veertig wijnglazen ook twee meter afleggen”, vertelt Sebastien Maes. Hij slaagde er woensdagnamiddag 27 januari in, andermaal in brasserie St.Medard.
 2. Leerlingen dragen spontaan mondmasker om kwetsbare klasgenoot te beschermen: “Die kameraadschap is zo mooi”
  Kortrijk

  Leerlingen dragen spontaan mondmasker om kwetsbare klasgenoot te beschermen: “Die kameraad­schap is zo mooi”

  Prachtig gebaar van de achttien leerlingen van het zesde leerjaar van juf Charlotte Bonte, in het Sint-Amandscollege Zuid. Om een kwetsbare klasgenoot te beschermen, houden ze spontaan hun mondmaskers aan in de klas. “Die kameraadschap is zo mooi”, zegt directeur Jan Luts. Meer nog: ondertussen hebben alle vijfde en zesde leerjaren op school beslist om mee te doen.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht