Links feestvierders aan de 'Mijn Stage', rechts de bekendste sekswerker van ons land met ontblote borsten.
Volledig scherm
Links feestvierders aan de 'Mijn Stage', rechts de bekendste sekswerker van ons land met ontblote borsten. © Henk Deleu

Kamping Kitsch Club gaat los als wildste en geilste bevrijdingsfeest van ons land: “Pure adrenaline, het voelt als het einde van corona”

Kortrijk18.000 feestvierders dansten en dronken zaterdag het ons welbekende virus de vernieling in, op de grootste verkleedpartij van De Lage Landen. Totale ontlading, zo voelde het op de tiende editie van Kamping Kitsch Club in Kortrijk aan. Waar half ontblote en bezwete lijven tegen elkaar schuurden. Waar het motto ‘hoe marginaler, hoe beter’ was. Waar Hot Marijke, de bekendste sekswerker van België, haar borsten liet betasten. En waar zelfs Sinterklaas niet ontbrak: “Om al die stoute kindjes in de zak te stoppen”, vertelde de heilige man. Kamping Kitsch Club werd ‘s avonds door een hevig onweer getroffen, maar de fuifnummers gingen gewoon door in de modder. 

 1. “Dankzij prima revalidatie kan boeketjes maken weer”: zeven maanden na trombose heropent Seda (35) haar geliefde bloemenatelier
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Dankzij prima revalida­tie kan boeketjes maken weer”: zeven maanden na trombose heropent Seda (35) haar geliefde bloemenate­lier

  Het leven van Seda Virabian (35) hing aan een zijden draadje, toen ze eind februari getroffen werd door een sinustrombose. Een erg zware klap, die emotioneel nog niet helemaal verwerkt is. Toch vertelt ze nu haar verhaal, om een boodschap van hoop te kunnen brengen, nu ze Seda’s Bloemenatelier heropend heeft. “Ik focus me tijdens het revalideren op wat ik nog kan. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, maar ik kán het nog, mooie boeketjes creëren.”
 2. Petra (47) en Els (50) leiden eerste detentiehuis: “Het wordt huiselijker dan klassieke gevangenis”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Petra (47) en Els (50) leiden eerste detentie­huis: “Het wordt huiselij­ker dan klassieke gevangenis”

  Tegen februari 2022 opent op Hoog Kortrijk het eerste detentiehuis van ons land. Niet alle omwonenden zien dat zitten, maar directrices Petra Colpaert en Els Deloof zijn overtuigd. “Het heeft geen zin om kortgestraften óf op vrije voeten te laten rondlopen óf ze in isolement achter hoge muren in een traditionele gevangenis te stoppen. Door hen begeleid herop te voeden, leveren we mensen af die weer normaal in onze maatschappij kunnen meedraaien.”