Justitieminister Vincent Van Quickenborne in zijn thuisstad Kortrijk in gesprek met Brecht en Arthur Devos, uitbaters van Proxy Delhaize in het winkelcentrum K in Kortrijk.
Volledig scherm
Justitieminister Vincent Van Quickenborne in zijn thuisstad Kortrijk in gesprek met Brecht en Arthur Devos, uitbaters van Proxy Delhaize in het winkelcentrum K in Kortrijk. © Hans Verbeke

Justitie pakt winkeldieven harder aan: “Betrapt = onmiddellijk betalen, anders riskeer je vervolging”

KortrijkDe onmiddellijke inningen die al een tijdje bestaan voor inbreuken rond drugs, illegale wapens, fietsdiefstallen en overtredingen van de covidmaatregelen worden in ons land nu ook toegepast voor winkeldiefstallen. “Gedaan met de tijdrovende procedure van vroeger”, zegt justitieminister Vincent Van Quickenborne. “Wie betrapt wordt, betaalt onmiddellijk.” Als hij of zij solvabel is, natuurlijk. “We hopen dat het systeem daders afschrikt want winkeldiefstal is echt wel een dik probleem”, klinkt het bij vader en zoon Devos, uitbaters van een Proxy Delhaize in Kortrijk.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Reed vader van 4 met opzet tegen oplegger om echtgenote te vermoorden? “Hij wou haar enkel eens goed doen schrikken”
  PREMIUM

  Reed vader van 4 met opzet tegen oplegger om echtgenote te vermoorden? “Hij wou haar enkel eens goed doen schrikken”

  Reed een 30-jarige man uit Rekkem op de E17 in Kortrijk met opzet tegen een oplegger om zijn echtgenote te vermoorden? De openbare aanklager is alvast overtuigd: “Tijdens de rit had hij al gezegd dat hij haar zou vermoorden.” Hij eist een effectieve celstraf van 12 jaar voor poging moord. Zelf vroeg de man de vrijspraak en daarbij kreeg hij steun uit onverwachte hoek… Opvallend: bij het ongeval dat hij al dan niet moedwillig zelf veroorzaakte, zaten twee van z’n kinderen op de achterbank.
  Kortrijk