Links en rechts zie je screenshots van filmpjes in Bar Luxe. In het midden zie je een screenshot van een filmpje in Stradivarius
Volledig scherm
PREMIUM
Links en rechts zie je screenshots van filmpjes in Bar Luxe. In het midden zie je een screenshot van een filmpje in Stradivarius © RV

Jongeren dansen op tafels in tjokvolle cafés: “Hou jullie aan de regels, anders gaan we verbaliseren”

KortrijkDe jeugd zit vol vuur, nu ze het einde van de examens vieren. Dat leverde de voorbije dagen straffe taferelen op in Bar Luxe en Stradivarius in de uitgaansbuurt in Kortrijk. Jongeren dansten er in tjokvolle cafés op tafels, terwijl dj’s optraden. Dat is niet te verzoenen met de huidige coronamaatregelen. “We gaan er alles aan doen om het niet meer zo ver te laten komen”, benadrukken de betrokken cafébazen. De uitgaansbuurt werd donderdagavond alvast afgesloten met nadarhekken. Jongeren mochten maar druppelsgewijs binnen. Het was meteen rustiger. 

  1. Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireldstad’”
    PREMIUM
    harelbeke/Wevelgem

    Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireld­stad’”

    West-Vlaanderen is de populairste provincie bij jonge huizenjagers. Dat blijkt uit de Vastgoedbarometer van de federatie van het Notariaat. 37% van de mensen die de eerste helft van dit jaar een woning kochten in West-Vlaanderen, waren jonger dan 30 jaar. In de Vlaamse top tien staan maar liefst 5 (Zuid-)West-Vlaamse gemeenten: Harelbeke, Zwevegem, Wevelgem, Izegem en Poperinge. “Wij verkopen ons woningen zelfs via TikTok”, zegt vastgoedmakelaar Fries Blancke.