Een elektrische step
Volledig scherm
Een elektrische step © Getty Images/Westend61

Jongeman (20) lichtgewond na ongeval met elektrische step

KortrijkOp het kruispunt van de Engelse Wandeling met de Dumolinlaan in Kortrijk is een 20-jarige jongeman met een elektrische step lichtgewond geraakt.

 1. Leiedal zoekt horeca-invulling voor voormalig openluchtbad in Spiere: “De oude kuip krijgt een amfitheater”
  Spiere/Kortrijk

  Leiedal zoekt horeca-invulling voor voormalig openlucht­bad in Spiere: “De oude kuip krijgt een amfithea­ter”

  De eigenaar van het voormalige openluchtbad in Spiere, de intercommunale Leiedal uit Kortrijk, stelt de site open voor een permanente invulling. “We mikken op een horeca- en ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers, ondernemers en cultuurliefhebbers. De oude kuip krijgt een amfitheater en een wateroppervlak waarin het gebouw zal weerspiegeld worden”, zegt voorzitter Wout Maddens. Wie zich geroepen voelt, kan zijn kandidatuur indienen.
 2. Hilarische horeca-actie in Souffleur, Bar Luxe en Sint-Pieters: blaas hoogste waarde in CO2-meter en win drank, frietjes en waardebon
  Kortrijk/Kuurne

  Hilarische horeca-ac­tie in Souffleur, Bar Luxe en Sint-Pie­ters: blaas hoogste waarde in CO2-meter en win drank, frietjes en waardebon

  Eet- en bierhuis Souffleur en jongerencafé Bar Luxe in Kortrijk en frituur Sint-Pieters in Kuurne houden een hilarische actie. Wie er in februari de hoogste waarde blaast in de CO2-meter, wint mooie prijzen. Je mag per persoon één keer blazen, in elk van de drie horecazaken. Leuk, als je het ons vraagt! Of hoe hou je die ellendige coronacrisis, we zijn twee jaar verder, toch draaglijk.
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.