Door de brand in de voormalige Sint-Maartenskliniek was de Burgemeester Vercruysselaan in Kortrijk gehuld in een dichte rook.
Volledig scherm
Door de brand in de voormalige Sint-Maartenskliniek was de Burgemeester Vercruysselaan in Kortrijk gehuld in een dichte rook. © Hans Verbeke

Jongelui stichten brand in voormalige Sint-Maartenskliniek, rookpluim tot ver in de omgeving te zien

KortrijkVermoedelijk een vijftal jongeren hebben dinsdagnamiddag brand gesticht in de voormalige Sint-Maartenskliniek, langs de Burgemeester Vercruysselaan in Kortrijk. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de zijkant van het gebouw door de ramen.

 1. In twee jaar 1.344 overtreders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”
  PREMIUM
  Kortrijk

  In twee jaar 1.344 overtre­ders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”

  De politie controleert sinds twee jaar (vrij) intensief in de fietszone in Kortrijk. Welgeteld 1.344 bestuurders kregen 58 euro boete omdat ze in het stadscentrum een fiets inhaalden in de fietszone. Dat blijkt uit opgevraagde cijfers bij de lokale politiezone Vlas. “We controleren, zonder er een heksenjacht van te maken”, benadrukt politiewoordvoerder Thomas Detavernier.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Festival For Friends komt naar Depart XXL in Kortrijk: “Ticketverkoop loopt goed, dankzij voorspelde mooi weer”
  Kortrijk

  Festival For Friends komt naar Depart XXL in Kortrijk: “Ticketver­koop loopt goed, dankzij voorspelde mooi weer”

  Het evenementenplein Depart XXL ontvangt op zaterdag 25 september Festival For Friends. Er wordt die dag alvast mooi weer voorspeld, met temperaturen tot 23 graden. “Het weer heeft een impact op de ticketverkoop, we zitten al boven de 900. Een opmerkelijke statistiek: van de kopers tot nu zijn 62,6 procent vrouwen en 37,4 procent mannen”, knipoogt mede-oprichter Gaël Agneray.
 2. Voorwaardelijke celstraf en werkstraf voor drugsdealend koppel, 30 maanden cel voor leverancier
  Wevelgem/Kortrijk

  Voorwaarde­lij­ke celstraf en werkstraf voor drugsdea­lend koppel, 30 maanden cel voor leveran­cier

  Een koppel uit Wevelgem en hun Bulgaarse Kortrijkse leverancier zijn dinsdag samen door de correctionele rechtbank veroordeeld voor de verkoop van cocaïne en cannabis. Via Snapchat, Whatsapp, Messenger en Wickr boden ze hun spul aan hun klanten aan. Het koppel kwam er met een grotendeels voorwaardelijke celstraf of werkstraf van af, hun leverancier kreeg 30 maanden effectieve celstraf en een boete van 12.000 euro.