Jeroen Vandewyckele bij de allereerste Pizza-Matic, in Avelgem.
Volledig scherm
Jeroen Vandewyckele bij de allereerste Pizza-Matic, in Avelgem. © Pieterjan Neirynck

Jonge ondernemers veroveren West-Vlaanderen met Pizza-Matic: “We verkopen duizenden pizza’s, we zitten na jaar al aan elf automaten”

Kortrijk/WaregemMidden 2020 - in volle coronacrisis – zetten Jeroen Vandewyckele (30), Steve Declercq (22) en Jonas Couvent (27) hun eerste Pizza-Matic, in Avelgem. Een jaar later werd recent al de elfde automaat geopend. “Ons ultieme doel is Vlaanderen veroveren met Pizza-Matic”, zeggen de ondernemers.

 1. De Branding krijgt nieuwe zorgcampus
  Heule

  De Branding krijgt nieuwe zorgcampus

  In Kortrijk was er op vrijdag 11 juni de officiële eerste steenlegging van een nieuwe zorgcampus voor de Branding, langs de Heirweg 204 in Heule. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het wordt een thuis voor 85 mensen met een intensieve zorgvraag. Zoals cliënten met een zware verstandelijke en fysieke beperking, maar ook senioren met een verstandelijke beperking die intensieve ondersteuning nodig hebben.
 2. Winkelcentrum K zet vol op horecabeleving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique
  Kortrijk

  Winkelcen­trum K zet vol op horecabele­ving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique

  De horeca mag vanaf woensdag 9 juni ook binnen weer open. In het winkelcentrum K geven ze er meteen een lap op. Zo is restaurant Foodies op de bovenverdieping helemaal opgeknapt. Naast Foodies opent met Enrique eerstdaags een nieuwe broodjes-, snack- en pizzazaak. Ook nieuw boven: de mancave Time-Out. En er verandert nog meer. Zo opent begin augustus aan de kant van de Veemarkt een zaak van restaurantketen Fitchen, gespecialiseerd in gezonde fastfood.