Wouter Deschamps en Justine Verschoot, met een smoothie bowl en enkele cupcakes.
Volledig scherm
Wouter Deschamps en Justine Verschoot, met een smoothie bowl en enkele cupcakes. © Henk Deleu

Jong koppel neemt koffiebar Maona over en lanceert smoothie bowls als gezond ontbijt

Justine Verschoot (26) en Wouter Deschamps (26) uit Lauwe namen de populaire koffiebar Maona in de Lange Steenstraat in het winkelwandelgebied over. “Nadat ik op Facebook las dat er nieuwe uitbaters gezocht werden voor de koffiebar, besloot ik om meteen te handelen”, zegt Justine.

 1. Lekkende brandstoftank zorgt voor problemen aan tankstation
  Heule

  Lekkende brandstof­tank zorgt voor problemen aan tankstati­on

  De brandweer repte zich woensdagmorgen naar de Kortrijksestraat in Heule. Bij het tankstation Gabriëls, vlakbij de overweg, deed zich een lek voor aan een brandstofslang. Dat gebeurde terwijl een man aan het tanken was. Plots spoot de brandstof met grote kracht in het rond. De man stak zo vlug hij kon het vulpistool weer in de houder van de pomp maar het kwaad was al geschied. Enkele tientallen liter dieselbrandstof kwamen op de grond terecht, maar gelukkig niet op de straat. De brandweer kwam ter plaatse om de brandstof weg te nemen met absorberende korrels. Door het incident was het tankstation een tijdje gesloten.
 1. Ondanks dramatische coronacijfers toch toeloop naar grootste tuincenter van België: “Het was bij momenten drummen. Ik heb zelfs mijn dochter van vier een mondmasker opgezet”
  Moeskroen/Zwevegem/Kortrijk/Menen

  Ondanks dramati­sche coronacij­fers toch toeloop naar grootste tuincenter van België: “Het was bij momenten drummen. Ik heb zelfs mijn dochter van vier een mondmasker opgezet”

  Het was volgens enkele klanten afgelopen zondag te druk in Famiflora, vlak bij Moeskroen in Henegouwen. Ook Vlamingen bezoeken graag het grootste tuincenter van ons land, net over de taalgrens. Verloopt alles daar veilig genoeg, nu we om de oren worden geslagen met steeds slechtere coronacijfers? Komen de mensen er niet te dicht bij elkaar? “We voelden ons niet veilig. Het was soms echt drummen”, zegt klant Amine Beldjoudi. “Het zijn momentopnames. De security doet er alles aan om de mensen afstand te laten houden. Er zijn nooit meer dan duizend klanten tegelijk binnen”, klinkt het bij Famiflora.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is