Wouter Deschamps en Justine Verschoot, met een smoothie bowl en enkele cupcakes.
Volledig scherm
Wouter Deschamps en Justine Verschoot, met een smoothie bowl en enkele cupcakes. © Henk Deleu

Jong koppel neemt koffiebar Maona over en lanceert smoothie bowls als gezond ontbijt

Justine Verschoot (26) en Wouter Deschamps (26) uit Lauwe namen de populaire koffiebar Maona in de Lange Steenstraat in het winkelwandelgebied over. “Nadat ik op Facebook las dat er nieuwe uitbaters gezocht werden voor de koffiebar, besloot ik om meteen te handelen”, zegt Justine.

 1. Voorwaardelijke celstraf en effectieve boete voor geïnterneerde Pool voor diefstal van… regenpijp
  Kortrijk

  Voorwaarde­lij­ke celstraf en effectieve boete voor geïnter­neer­de Pool voor diefstal van… regenpijp

  De 33-jarige Pool, die zich op 22 mei urenlang verschanste in een woning in de buurt van het Volksplein in Kortrijk, is woensdag door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 640 euro voor enkele merkwaardige diefstallen. Drie maanden nadat is beslist dat hij geïnterneerd moest worden, zit de man nog altijd in de cel.
 2. Geen studenten door corona en kruispunt dicht, maar handelaars op Appel blijven strijdvaardig: “Even door de zure appel bijten, het wordt beter”
  Kortrijk

  Geen studenten door corona en kruispunt dicht, maar handelaars op Appel blijven strijdvaar­dig: “Even door de zure appel bijten, het wordt beter”

  Het zijn helse tijden voor de handelaars op de Appel in Kortrijk. Hogeschool West-Vlaanderen ligt vlakbij, maar ze zien amper nog studenten door de coronamaatregelen. En nu sluit kruispunt Appel ook nog eens een maand omdat de werken voor een tunnel een volgende fase ingaan. Toch blijft het ondernemershart er kloppen. Zo opende recent de nieuwe warme bakkerij Israya er de deuren. En Frietlounge Appel neemt binnenkort een nieuwe start.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok