Jeannine Algoet
Volledig scherm
Jeannine Algoet © Kos

Jeannine (75) bezwijkt aan Covid-19: “‘Tot binnen een paar dagen’, zei ze nog, toen ze beademd moest worden. Maar mama werd niet meer wakker”

Zestien dagen lang vocht Jeannine Algoet (75) tegen Covid-19 in het ziekenhuis AZ Groeninge, zonder ook maar een moment de moed te verliezen. Tot ze zich in de nacht van zaterdag op zondag toch gewonnen moest geven. “Ze was een hele sterke vrouw”, vertelt dochter Jessie Vlieghe. “Ik ben trots op mama en op haar vechtlust. Veel mensen zullen zich Jeannine herinneren als de vrouw die in Kortrijk vaak op haar fiets onderweg was. Ze steunde graag de handel in de binnenstad.”

 1. Een gebakje en een madeirawijn uit 1895 om de 125ste verjaardag van het kasteel van Heule te vieren: “Ongelofelijk dat deze wijn de tand des tijds heeft doorstaan”
  Heule

  Een gebakje en een madeira­wijn uit 1895 om de 125ste verjaardag van het kasteel van Heule te vieren: “Ongelofe­lijk dat deze wijn de tand des tijds heeft doorstaan”

  Om 125 jaar kasteel van Heule te vieren haalde wijnhandelaar Bert De Clerck een madeirawijn boven van 125 jaar. Samen met patissier Niek Bossaert en restauranthouder Thijs Clinckemaille werd een smakelijk concept samengesteld om die verjaardag niet zomaar voorbij te laten gaan. “Het doet ons bijzonder veel plezier hoe we de geschiedenis van Heule met drie jonge ondernemers kunnen samen brengen in gastronomie.”
 1. Ruben Depaepe (41) nieuwe korpschef politiezone Midow
  Meulebeke/Ingelmunster/Dentergem/Oostrozebeke/Wielsbeke/Bellegem

  Ruben Depaepe (41) nieuwe korpschef politiezo­ne Midow

  Ruben Depaepe (41) uit Bellegem (Kortrijk) heeft de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de politiezone Midow, de zone actief in Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. Hij volgt er Hans Malysse op die op 1 september met pensioen ging. “Een goede keuze voor de toekomst”, denkt voorzitter van de politieraad en burgemeester van Ingelmunster Kurt Windels.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt