Zaakvoerder Jan Van Baelen, bij driesterrenhotel Focus
Volledig scherm
PREMIUM
Zaakvoerder Jan Van Baelen, bij driesterrenhotel Focus © Henk Deleu

Jan (66) zet driesterrenhotel open voor daklozen tijdens deze barre nachten: “Of ik het vertrouw? Ik ga ervan uit dat 99 procent van de mensheid goed is”

KortrijkDe nachtopvang in Kortrijk staat onder druk, nu zich meer daklozen aanmelden door de vrieskou. Driesterrenhotel Focus reikt daklozen nu een helpende hand door hen een kamer aan te bieden. “Dat doen we uit menslievendheid. En we hebben door de coronacrisis nu toch geen klanten”, zegt zaakvoerder Jan Van Baelen. Er sliepen vorige nacht al meteen vier daklozen in het hotel.

 1. “Vroeger keken ze ons vreemd aan, nu wil iederéén spelen”: padel boomt in de Leiestreek. Op deze plaatsen komen straks nieuwe velden
  PREMIUM
  Leiestreek

  “Vroeger keken ze ons vreemd aan, nu wil iederéén spelen”: padel boomt in de Leiestreek. Op deze plaatsen komen straks nieuwe velden

  Dat padel nu al dé sport van 2021 is, hoeven we je niet meer te vertellen. Overal in Vlaanderen waagt iedereen zich aan het spel, een kruising van tennis en squash, en daar zit de coronacrisis voor veel tussen. Ook in de Leiestreek blijkt padel ongelofelijk populair. De padelterreinen schieten als paddenstoelen uit de grond. Kortrijk krijgt zelfs de grootste padelclub van de provincie. Op deze plaatsen kan je nu al naar hartenlust balletjes slaan en komen er nieuwe velden.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king