Het jaagpad langs de Leie heeft nu overal duurzame LED-verlichting
Volledig scherm
Het jaagpad langs de Leie heeft nu overal duurzame LED-verlichting © stad Kortrijk

Jaagpad langs Leie heeft nu overal duurzame LED-verlichting

KortrijkHet fiets- en wandeltraject op het jaagpad langs de Leie is sinds kort volledig voorzien van duurzame LED-verlichting, tussen Kuurne en Wevelgem. De LED-verlichting wordt ’s nachts om nog meer energie te besparen 50 procent gedimd.  

 1. Na anderhalf jaar weer elektrische deelsteps in Groot-Kortrijk: “Ze zijn heel stevig en ‘hufterproof’”
  Kortrijk

  Na anderhalf jaar weer elektri­sche deelsteps in Groot-Kort­rijk: “Ze zijn heel stevig en ‘hufter­proof’”

  Anderhalf jaar nadat in Kortrijk Circ uit het straatbeeld verdween en nu de coronacrisis hopelijk op zijn laatste beentjes loopt, zijn de elektrische deelsteps terug. De stad kent een vergunning van drie jaar toe aan het Amerikaanse Bird, dat Circ overnam. Je kan met de steps, die maximaal 22 kilometer per uur halen, overal terecht in Groot-Kortrijk. Tip: als lanceringsstunt hoef je de eerste twee weken de ontgrendelkost van 1 euro niet te betalen.
 2. Van stijgende criminaliteit tot gebrek aan natuur: dit zijn de werkpunten voor Kortrijk volgens enquête
  Kortrijk

  Van stijgende criminali­teit tot gebrek aan natuur: dit zijn de werkpunten voor Kortrijk volgens enquête

  De Kortrijkzanen zijn fierder dan ooit op hun stad. Toch ligt er nog heel wat werk werk op de plank. Zo stijgt de criminaliteit, daalt de tevredenheid over de huisvuilvoorzieningen en willen Kortrijkzanen graag meer natuur. Dat blijkt uit de stadsmonitor van 2021, een driejaarlijkse bevraging van de dertien centrumsteden in opdracht van de Vlaamse overheid. Er zijn natuurlijk ook heel wat positieve cijfers. We brengen een uitgebreid overzicht.