Marino Christiaens en Isabelle Debouver in frituur Ter Katte.
Volledig scherm
PREMIUM
Marino Christiaens en Isabelle Debouver in frituur Ter Katte. © RV

Isabelle (42) sterft aan hartfalen in eigen frituur, maar echtgenoot zet zaak verder: “‘Kijk moeke, de frituur blijft goed draaien’, wil ik kunnen zeggen”

Bellegem/Wielsbeke/DeerlijkIsabelle Debouver (42) wilde al van kleins af haar eigen frituur. Die droom kwam begin juli dit jaar eindelijk uit, om nog geen vier maanden later in een nachtmerrie te eindigen. De geliefde vrouw stierf aan een hartfalen in haar zaak. Dat betekent niet het einde van Ter Katte in Bellegem bij Kortrijk. “Isabelle werd als het ware in een frietkot geboren. Haar ogen blonken zo, toen ze de kans kreeg om Ter Katte over te nemen. We zetten haar droom verder”, zegt haar man Marino Christiaens (48).

  1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

    To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

    Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
  2. Maak kennis met Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste: “Liever een extra liter Omer in België, dan tien extra liter Omer in China”
    PREMIUM
    Bellegem/Kortrijk

    Maak kennis met Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste: “Liever een extra liter Omer in België, dan tien extra liter Omer in China”

    Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste, steekt zijn neus aan het venster. De oudste zoon van Omer Jean (56) stelde midden november ‘OMER. Brut Nature’ voor, waar vijf jaar aan gewerkt is. Het speciaalbier neemt een hoge vlucht. De 40.000 flessen van de ‘limited edition’ vliegen de deur uit. Staat Omer Géry klaar om de leiding te nemen in de familiebrouwerij in Bellegem? “Mijn vader is nog jong, zijn gedrevenheid blijft enorm”, glimlacht hij. We polsten bij een ‘OMER. Brut Nature’ over de plannen van Omer Géry met de brouwerij, de band met zijn pa, zijn voeling met Kortrijk en de coronacrisis.
  1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
    Play
    Rode Neuzen Dag

    Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

  2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
    Play
    Cupido ofzo

    Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"