Dierenarts Joshua Dutré is in de wolken met het resultaat
Volledig scherm
Dierenarts Joshua Dutré is in de wolken met het resultaat © Sprotjesfonds

Inzameling voor door overstromingen getroffen dieren is groot succes: teller al op ruim 20.000 euro

KortrijkDierenasielen worden al dagen overrompeld in de Ardennen: met dieren die gewond raakten tijdens de overstromingen, die hun baasje kwijt zijn of van wie hun baasje (tijdelijk) niet meer voor hen kan zorgen. Het inspireerde de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré tot het organiseren van een inzameling om de medische en voedingskosten van asielen te helpen dekken. De inzameling loopt als een trein. De teller staat na enkele dagen al op ruim 20.000 euro.

 1. Vlaams Belang polst naar mening burgemeester over ‘nazicrapuul’-uitspraak van Axel Weydts, maar vangt bot: “Het is hier CSI Miami niet”
  Kortrijk

  Vlaams Belang polst naar mening burgemees­ter over ‘nazicra­puul’-uit­spraak van Axel Weydts, maar vangt bot: “Het is hier CSI Miami niet”

  ‘Stuk nazicrapuul’. Zo haalde Kortrijks schepen Axel Weydts (Vooruit) begin september op Twitter uit naar nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Vlaams Belang kaartte de kwestie nu op de gemeenteraad in Kortrijk aan. Maar burgemeester Ruth Vandenberghe gaf geen krimp: “Het is hier ‘CSI: Miami’ niet.” Axel Weydts reageerde recent op Facebook: “Ik twijfel oprecht of ik de juiste stijl hanteerde. Maar de methodes en het taalgebruik van Vlaams Belang zijn exact dezelfde zoals de fascisten gebruikten in de donkerste periode van onze geschiedenis.”
 2. Schud je dansbenen los aan Justitiepaleis, op gratis festival Justice Served
  Kortrijk

  Schud je dansbenen los aan Justitiepa­leis, op gratis festival Justice Served

  Het collectief Asfalt Events, organisator van kleine tot middelgrote events in het Kortrijkse, en Discoteca Formula schudden finaal de coronacrisis van zich af. Door komend weekend de derde editie van het gratis festival Justice Served te houden, aan het Justitiepaleis. Van hiphop over disco tot house... het is tijd om weer te dansen! Er zijn maximum 400 bezoekers tegelijk welkom, om het coronaveilig te houden. Wie er zeker bij wil zijn, komt dus best vroeg naar Justice Served.
 3. Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”
  Kortrijk

  Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroom­de gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputa­ties”

  Het menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.