de muzikale broers Ivanov
Volledig scherm
de muzikale broers Ivanov © Euterpe

Internationale prijswinnaars Ivanov geven concert in Kortrijk

KortrijkDe broers Yossif en Philippe Ivanov komen naar Kortrijk. De violist en pianist, prijswinnaars van internationale wedstrijden, treden op zaterdag 2 oktober in de Concertstudio op het Conservatoriumplein op.

 1. AZ Groeninge krijgt internationale erkenning voor traumazorg: “We redden niet alleen levens, we waken ook over de levenskwaliteit”
  Kortrijk

  AZ Groeninge krijgt internatio­na­le erkenning voor traumazorg: “We redden niet alleen levens, we waken ook over de levenskwa­li­teit”

  AZ Groeninge in Kortrijk krijgt als eerste niet-universitair ziekenhuis in ons land een internationaal kwaliteitslabel voor hooggespecialiseerde traumazorg. Er werden sinds begin dit jaar al tweehonderd traumapatiënten in AZ Groeninge opgenomen, waarvan de helft het slachtoffer was van een zwaar ongeval. Hersenletsels komen het meest voor.
 2. Wouter Allijns (40) neemt schepenambt van Arne Vandendriessche over: “Mijn hart haalt het van mijn hoofd, ik geef er mijn job voor op”
  PREMIUM

  Wouter Allijns (40) neemt schepen­ambt van Arne Vanden­dries­sche over: “Mijn hart haalt het van mijn hoofd, ik geef er mijn job voor op”

  De opvolger van Arne Vandendriessche (38), de ondernemer stapt uit de politiek, is bekend. Wouter Allijns (40) uit Bellegem – zoon van gewezen KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns – wordt vanaf 15 november de nieuwe schepen van Sport, Economie en Energie (Team Burgemeester) in Kortrijk. “Ik geef er mijn job voor op, maar de passie spreekt. Ik werk me nu al in”, vertelt Wouter Allijns.
 1. Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-piloot te worden: “Door erg lichte oogafwijking definitief afgekeurd, regels véél te streng”
  PREMIUM
  Marke

  Defensie dwarsboomt droom Iliana (15) om F-16-pi­loot te worden: “Door erg lichte oogafwij­king definitief afgekeurd, regels véél te streng”

  Ondanks succesvolle fysieke en theoretische testen mag Iliana Baert geen opleiding volgen om F-16-piloot te worden. Een legerarts keurde haar definitief af, voor een erg minieme afwijking van -0.75 op haar rechteroog. “Onbegrijpelijk, ze heeft niet eens een bril nodig”, zegt haar mama Claudia Claus (36). Ook de politiek moeit zich nu met de zaak.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.