Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de richting van Marke of de Felix de Bethunelaan komt, mag in de Marksesteenweg tot de aansluiting op de Graaf Karel de Goedelaan rijden en geen meter verder. De signalisatie is overduidelijk.
Volledig scherm
Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de richting van Marke of de Felix de Bethunelaan komt, mag in de Marksesteenweg tot de aansluiting op de Graaf Karel de Goedelaan rijden en geen meter verder. De signalisatie is overduidelijk. © Peter Lanssens

In één maand bijna 27.000 euro aan boetes voor negeren van eenrichting: “Signalisatie nochtans duidelijk”

De politie stelde in een maand 154 pv’s voor het negeren van de eenrichting in de Magdalenastraat en deels de Marksesteenweg op. 139 automobilisten en chauffeurs van (lichte) vrachtwagens, 11 bestuurders van brom- en motorfietsen en 4 fietsers kregen er een boete van 174 euro. Dat maakt samen nu al 26.796 euro aan boetes. Een gewaarschuwd man of vrouw is er dus twee waard. 

  1. Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundigen beschermen”
    Kortrijk

    Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundi­gen beschermen”

    In de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk krijgen bezoekers voortaan eerst de vraag of ze een sneltest willen ondergaan. “Het is het minste wat we kunnen doen, om bewoners en zorgkundigen te beschermen”, zegt Stephie Seynaeve (51), die bijna dagelijks haar mama bezoekt in WZC Sint-Jozef. “We kunnen geen enkele bezoeker verplichten tot zo’n sneltest, maar we rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a).