Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de richting van Marke of de Felix de Bethunelaan komt, mag in de Marksesteenweg tot de aansluiting op de Graaf Karel de Goedelaan rijden en geen meter verder. De signalisatie is overduidelijk.
Volledig scherm
Gemotoriseerd verkeer dat vanuit de richting van Marke of de Felix de Bethunelaan komt, mag in de Marksesteenweg tot de aansluiting op de Graaf Karel de Goedelaan rijden en geen meter verder. De signalisatie is overduidelijk. © Peter Lanssens

In één maand bijna 27.000 euro aan boetes voor negeren van eenrichting: “Signalisatie nochtans duidelijk”

De politie stelde in een maand 154 pv’s voor het negeren van de eenrichting in de Magdalenastraat en deels de Marksesteenweg op. 139 automobilisten en chauffeurs van (lichte) vrachtwagens, 11 bestuurders van brom- en motorfietsen en 4 fietsers kregen er een boete van 174 euro. Dat maakt samen nu al 26.796 euro aan boetes. Een gewaarschuwd man of vrouw is er dus twee waard. 

3 reacties

 • Filiep Vanwymelbeke

  1 jaar geleden
  Een geslaagd concept. De eerste week stond er een nadar, om te verhinderen dat wie de signalisatie uit gewoonte niet bemerkte, toch wel duidelijk te verwittigen. Het weg halen van die nadar bracht 27.000 euro op. Slim gezien, stevig concept. Proficiat stad Kortrijk. Ligt in lijn met je verkeersbeleid.
 • Christel Smet

  1 jaar geleden
  Wat heeft dit met geld te maken? Een verkeersbord mag je niet negeren. T zou schoon zijn wanneer iedereen zijn zin deed.
 • Danny Vandevijvere

  1 jaar geleden
  Geld, daar gaat het om!
 1. Schilderij rond Guldensporenslag wordt in ere hersteld en krijgt plaats in Onze-Lieve-Vrouwekerk
  Kortrijk/Wervik

  Schilderij rond Guldenspo­ren­slag wordt in ere hersteld en krijgt plaats in On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk

  Atelier Kerat uit Wervik restaureert De Slag der Gulden Sporen van Nicaise De Keyser. Het schilderij werd gemaakt in de negentiende eeuw naar aanleiding van de Guldensporenherdenkingen. “Het speelde een grote rol in de romantisering van de Guldensporenslag. We nemen het in de nieuwe scenografie rond 1302 in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk op”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). De restauratie kost niet veel geld. “De kostprijs is 1.600 euro”, stelt Axel Ronse.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee