Slecht weer? Geen probleem. M Foodbar en tapasbar Saaz op de Grote Markt in Kortrijk hebben een paraplu voor elke klant
Volledig scherm
PREMIUM
Slecht weer? Geen probleem. M Foodbar en tapasbar Saaz op de Grote Markt in Kortrijk hebben een paraplu voor elke klant © Henk Deleu

IN BEELD. De ultieme voorbereiding van onze lokale horeca op T-Day

KortrijkEin-de-lijk! De terrassen zijn uitgebreid, de tafels zijn proper, het ontsmettingsmiddel staat klaar en het belangrijkste: de biervoorraad is aangevuld. Na ruim 200 dagen wachten kunnen we zaterdag weer genieten van een fris getapte pint op café. Deze week stond bij de horeca-uitbaters in het teken van de ultieme voorbereiding. Van Kortrijk tot in Waregem en Menen: ook bij ons maken ze zich overal op voor de heropening.

 1. Man slaat vrouw in elkaar aan station: “Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie?”
  Kortrijk

  Man slaat vrouw in elkaar aan station: “Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie?”

  Aan het station van Kortrijk sloeg een 27-jarige Tunesiër zonder papieren zijn partner in elkaar op nieuwjaarsdag 2020. Toen omstaanders tussenbeide kwamen en hulp probeerden te bieden aan de vrouw maakte hij zich druk. “Waar moeien jullie zich mee? Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie”, snauwde hij hen toe. Hij daagde niet op voor zijn proces voor partnergeweld op de rechtbank in Kortrijk.
 2. Zelfs piepklein Spiere heeft nu padelclub: “Een topligging midden de natuur en met tal van dorpen in de buurt zijn er veel potentiële spelers”
  Spiere/Kooigem/Sint-Denijs/Bossuit

  Zelfs piepklein Spiere heeft nu padelclub: “Een topligging midden de natuur en met tal van dorpen in de buurt zijn er veel potentiële spelers”

  Padel is dé hype momenteel, zelfs in het piepkleine Spiere. Waar Franckie Vermoere (59) en Frank Lampole (53) uit Orroir de handen in elkaar slaan met de nieuwe club Padel Michelsberg. Ze investeerden 100.000 euro in twee hoogstaande padelvelden. Komende zondag is er een eerste kennismakingsdag. “We zitten hier al lang mee in ons hoofd. Iedereen wil padellen, maar vrije velden vinden wordt steeds moeilijker. We spelen daar op in met onze nieuwe club”, zegt Franckie.