Illustratiebeeld: Wonen Regio Kortrijk is waakzaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld: Wonen Regio Kortrijk is waakzaam. © shutterstock

Huurder met eigendom in buitenland vliegt uit sociale woning in Kortrijk, nog vijf dossiers lopend: “Dit is geen heksenjacht”

KortrijkOok in Kortrijk riskeren inwoners die een sociale woningen huren, maar een eigendom in het buitenland blijken te bezitten, uit die sociale woning gezet te worden. In één geval is dat ook al effectief gebeurd. “ We hebben een reglement en dat moet gevolgd worden. Als blijkt dat mensen dat reglement niet respecteren, grijpen we in”, belooft Wonen Regio Kortrijk.

 1. Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”
  PREMIUM
  Spiere/Moeskroen

  Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”

  Het zicht alleen al is onthutsend, hoe schaapsherder op rust André (78) in een afvalberg woont in Spiere, in een hoekje van West-Vlaanderen bij Henegouwen. Hij verblijft er niet sinds kort, maar al járen. Omdat er sprake is van toenemende overlast, gaan er meer en meer stemmen op om eindelijk in te grijpen. “Het is geen vervelend man, maar zo kan het niet verder”, klinkt het bij buren. “Ik wil niet dat er iemand op straat leeft in onze gemeente, maar een oplossing ligt niet voor de hand”, zegt burgemeester Dirk Walraet (LB). Onze reporter ging zelf ter plaatse kijken.
 2. “Kom je schilderijen tonen, durf advies vragen en doe mee”: Creatieve vrouwen van Magnolia Collective houden open ateliers in Astridpark
  Kortrijk

  “Kom je schilderij­en tonen, durf advies vragen en doe mee”: Creatieve vrouwen van Magnolia Collective houden open ateliers in Astridpark

  Al kennisgemaakt met Magnolia Collective? Creatieve vrouwen ‘empoweren’ er elkaar en anderen. Ze hebben goed nieuws, want ook dit jaar mogen ze een vroeger kaartershuisje in het Astridpark gebruiken. En daar gaan ze nu gratis toegankelijke open ateliers houden. “Kom af. Iedereen heeft talent. En bij ons vind je enkel positieve energie”, zegt kunstenares Mónica Villarroel.