Illustratiebeeld: Wonen Regio Kortrijk is waakzaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld: Wonen Regio Kortrijk is waakzaam. © shutterstock

Huurder met eigendom in buitenland vliegt uit sociale woning in Kortrijk, nog vijf dossiers lopend: “Dit is geen heksenjacht”

KortrijkOok in Kortrijk riskeren inwoners die een sociale woningen huren, maar een eigendom in het buitenland blijken te bezitten, uit die sociale woning gezet te worden. In één geval is dat ook al effectief gebeurd. “ We hebben een reglement en dat moet gevolgd worden. Als blijkt dat mensen dat reglement niet respecteren, grijpen we in”, belooft Wonen Regio Kortrijk.

 1. Onderzoek aanslag op justitieminister Vincent Van Quickenborne richt zich steeds meer op Mocromaffia, vijfde verdachte blijft in cel
  PREMIUM
  Kortrijk

  Onderzoek aanslag op justitiemi­nis­ter Vincent Van Quickenbor­ne richt zich steeds meer op Mocromaf­fia, vijfde verdachte blijft in cel

  De 22-jarige Nederlander die deze week vanuit Nederland is overgeleverd als vijfde verdachte voor bedreigingen en een geplande aanslag op minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Kortrijk vrijdag. Volgens onze informatie richt het onderzoek zich steeds meer op de Mocromaffia, ook wel cocaïnemaffia genoemd, in Nederland.
 1. ‘Smurfendorp’ zorgt voor verdeeldheid: sommige inwoners hangen ludieke posters op, actiecomité dient klacht in: “We zijn misleid”
  PREMIUM
  Kortrijk

  ‘Smurfen­dorp’ zorgt voor verdeeld­heid: sommige inwoners hangen ludieke posters op, actieco­mité dient klacht in: “We zijn misleid”

  Hoe een tuinwijk uit de jaren ’60 van vorige eeuw in Kortrijk wordt omgevormd tot duurzame en energiezuinige wijk, zaait tweedracht. Op een infovergadering maandagavond raakte bekend dat er ‘nog meer blauw’ op komst is. “We maken er een voorbeeldwijk van, waar honderden mensen gelukkig zijn”, bieden de architecten weerwerk.