Links zie je het ophangen van een kunstnest, rechts een huiszwaluw
Volledig scherm
Links zie je het ophangen van een kunstnest, rechts een huiszwaluw © stad Kortrijk/Tony Hamblin, Frank Lane Pictu

Huiszwaluw maakt comeback in Kortrijk, dankzij project met kunstnesten

Kortrijk/HeuleDe huiszwaluw was twee jaar geleden bijna verdwenen uit het straatbeeld in Kortrijk. Nieuwe bouwtrends bemoeilijken het vinden van geschikte nestgelegenheden. Een project met kunstnesten brengt daar verandering in. Er zijn er al 54, op 27 locaties. Het doel is om de kaap van 60 te halen, goed voor 120 nestgelegenheden. Er wordt nu al in gebroed. Wie een of meerdere kunstnest(en) onder de dakgoot tolereert, krijgt een jaarpremie tussen 25 en 50 euro. 

  1. Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroordelingen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”
    PREMIUM

    Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroorde­lin­gen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”

    Een 54-jarige aannemer uit Dendermonde, die al verschillende veroordelingen op zijn naam heeft staan, heeft een levenslang rijverbod gekregen omdat een op zijn naam gehuurde bestelwagen geflitst werd in Marke. Daarnaast moet de man ook naar de gevangenis en een boete betalen van 16.000 euro. Of hoe een banale flitsboete loodzware gevolgen kan hebben. “Een groteske vergissing, nog maar eens”, zegt de aannemer die niet opdaagde in de rechtbank, maar voor ons wel de telefoon opnam.
    Kortrijk