Psychiater Koen Titeca en wetenschappelijk verpleegkundig specialist psychiatrie Souad Abihi, allebei werkzaam in het ziekenhuis AZ Groeninge
Volledig scherm
Psychiater Koen Titeca en wetenschappelijk verpleegkundig specialist psychiatrie Souad Abihi, allebei werkzaam in het ziekenhuis AZ Groeninge © RV

Hshoema doorbreekt taboes rond psychische problemen, zoals angst- en eetstoornissen: “Belangrijker dan ooit na corona”

Kortrijk52,3 procent van de Belgen, vooral vrouwen en jongeren, zegt dat corona hun mentale gezondheid negatief beïnvloedde. Hshoema, drie jaar geleden opgericht door Souad Abihi (32), herneemt nu de werking, na het laatste event op 10 september 2021 over rouw door psychiater Uus Knops. Om psychische moeilijkheden bespreekbaar te houden, met steun van psychiater Koen Titeca. 

 1. KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzone te blijven”
  Voetbal jupiler pro league
  1

  KVK-aanvoerder Kristof D’Haene is opnieuw topfit: “Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en vooral uit de gevarenzo­ne te blijven”

  Linksachter Kristof D’Haene (32) miste de laatste vijf wedstrijden van het afgelopen seizoen door een barst in de rechtervoet. Van dat probleem is de KVK-aanvoerder ondertussen helemaal verlost en dat is er duidelijk aan te merken. D’Haene maakt een gretige indruk op training en lijkt klaar voor de competitiestart.
 2. Burgemeester van Kortrijk, Kuurne en Lendelede slachtoffer van phishing via mail: “We dienden klacht in bij de politie”
  Kuurne/Kortrijk/Lendelede

  Burgemees­ter van Kortrijk, Kuurne en Lendelede slachtof­fer van phishing via mail: “We dienden klacht in bij de politie”

  In Vlaanderen kregen de voorbij weken heel wat burgemeesters af te rekenen met phishing via mail. Ook drie burgervaders in het zuiden van West-Vlaanderen zijn slachtoffer geworden: Ruth Vandenberghe van Kortrijk, Francis Benoit van Kuurne en Carine Dewaele van Lendelede. Een gemeenteraadslid in Kuurne trapte in de val en betaalde 300 euro aan de oplichter.