Cusco was vroeger gekend als café 't Fortuintje. Foto uit 1978
Volledig scherm
PREMIUM
Cusco was vroeger gekend als café 't Fortuintje. Foto uit 1978 © beeldbank Kortrijk

Houtmarkt loopt leeg, horecazaak met eeuwen vol verhalen over te nemen: “Eerst de corona- en daarna de energiecrisis, het komt hard binnen”

KortrijkPraatcafé Cusco op de Houtmarkt in Kortrijk is sinds zondag dicht. De eigendom van brouwerij Haacht, de geschiedenis van het pand gaat als herberg terug tot de negentiende eeuw, is over te nemen. Uitbaatster Stien Degryse (45) is gestopt.

  1. Ruth Vandenberghe viert 50ste verjaardag: “Het voelt goed om burgemeester te zijn, ik zie Kortrijk en de mensen zo graag”
    PREMIUM

    Ruth Vandenberg­he viert 50ste verjaardag: “Het voelt goed om burgemees­ter te zijn, ik zie Kortrijk en de mensen zo graag”

    Zelf ziet ze het niet als een mijlpaal, maar vandaag mag Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) vijftig kaarsjes uitblazen. Om dat niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, lieten we haar door drie leeftijdsgenoten en vrienden interviewen. Spontaan, met het hart op de tong en verrassend. “Ik doe oprecht mijn best en probeer iedereen te helpen. Zonder alles te kunnen weten, want ik ben Google niet. Ik ben geen supervrouw”, vertelt de burgemeester.
    Kortrijk