Hannes Catanzaro, met (rechts) een screenshot van zijn aan de regering gerichte open brief.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannes Catanzaro, met (rechts) een screenshot van zijn aan de regering gerichte open brief. © a

Horecaondernemer Hannes dreigt tot 30 jobstudenten kwijt te raken omdat ze maar 475 uur mogen werken, ACV meldt dat ouders geen kindergeld verliezen

Kortrijk/RollegemEr circuleert een opmerkelijke open brief van Hannes Catanzaro (27) op sociale media. De in Kortrijk bekende horecaman roept de overheid op om jobstudenten niet af te remmen en het plafond van 475 uur prestaties per jaar op te heffen. “Want jobstudenten haken nu af, vooral omdat hun ouders anders kindergeld dreigen te verliezen. Het is een algemeen probleem in de horeca”, zegt Hannes, die steun krijgt van vicepremier en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld). “Laat ons het maximum optrekken naar 600 uur per jaar.” ACV vindt dat niet opportuun. Meer zelfs: ouders verliezen geen kindergeld na 475 uur prestaties.

 1. Iconisch studentencafé Den Chips viert 50-jarig bestaan: “We zien ze allemaal zo graag, maar leg die smartphones wat meer aan de kant”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Iconisch studenten­café Den Chips viert 50-jarig bestaan: “We zien ze allemaal zo graag, maar leg die smartpho­nes wat meer aan de kant”

  Hans (74) en zoon David Masselis (52) vieren in oktober het 50-jarige bestaan van Den Chips, met een gezellige driedaagse in Kortrijks bekendste en oudste studentencafé. “Stoppen? Geen sprake van. Ik leef op telkens ik bij mijn klanten zit. Van veel studenten die hier nu rondlopen, ken ik hun ouders, want die zaten hier ook”, lacht Hans.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Dankbare justitieminister Van Quickenborne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiëntie van onze veiligheidsdiensten is dat niet gelukt”
  Play
  Kortrijk
  42

  Dankbare justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Men wou me ontvoeren, maar dankzij de efficiën­tie van onze veilig­heids­dien­sten is dat niet gelukt”

  Met een videoboodschap, opgenomen in zijn geheime schuilplaats, was Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zaterdagavond toch even ‘aanwezig’ tijdens het Feest van Team Burgemeester, in Kortrijk. Hij vertelde er over bijzonder moeilijke 48 uren maar bracht ook hulde aan de veiligheidsdiensten, die zijn ontvoering verijdelden.