Hannes Catanzaro, met (rechts) een screenshot van zijn aan de regering gerichte open brief.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannes Catanzaro, met (rechts) een screenshot van zijn aan de regering gerichte open brief. © a

Horecaondernemer Hannes dreigt tot 30 jobstudenten kwijt te raken omdat ze maar 475 uur mogen werken, ACV meldt dat ouders geen kindergeld verliezen

Kortrijk/RollegemEr circuleert een opmerkelijke open brief van Hannes Catanzaro (27) op sociale media. De in Kortrijk bekende horecaman roept de overheid op om jobstudenten niet af te remmen en het plafond van 475 uur prestaties per jaar op te heffen. “Want jobstudenten haken nu af, vooral omdat hun ouders anders kindergeld dreigen te verliezen. Het is een algemeen probleem in de horeca”, zegt Hannes, die steun krijgt van vicepremier en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld). “Laat ons het maximum optrekken naar 600 uur per jaar.” ACV vindt dat niet opportuun. Meer zelfs: ouders verliezen geen kindergeld na 475 uur prestaties.

 1. Balans na één jaar inrijverbod in Kortrijkse uitgaansbuurt: 7.272 inbreuken, 357.686 euro geïnd
  PREMIUM
  Kortrijk

  Balans na één jaar inrijver­bod in Kortrijkse uitgaans­buurt: 7.272 inbreuken, 357.686 euro geïnd

  Sinds midden september 2021 dwingt een ANPR-camera een voetgangerszone in de uitgaansbuurt nabij het treinstation af. Wie er toch door rijdt, krijgt een GAS-boete van 58 euro. Dat zijn er heel veel, zo blijkt. Want de ANPR-camera registreerde in een kleine tien maanden 7.272 inbreuken. Er werd zo al 357.686 euro geïnd. Volgens uitgaanders en cafébazen kan de aanduiding nog beter.
 2. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”