Rudy Maes is blij dat hij vanaf maandag eindelijk weer mensen mag ontvangen.
Volledig scherm
Rudy Maes is blij dat hij vanaf maandag eindelijk weer mensen mag ontvangen. © Henk Deleu

Horecamagnaat Rudy Maes krijgt maar drie van z’n negen zaken coronaproof tegen heropening: “Oefendag gepland in Salons Cortina”

Rudy Maes uit Kuurne, zaakvoerder van negen horecazaken in de ruime regio, is opgelucht nu blijkt dat de deuren op maandag 8 juni weer mogen openen. Hij gaat nu in allerijl op zoek naar manieren om de heropening veilig te laten verlopen en plant een oefendag in Salons Cortina in Wevelgem. “Ik krijg maar drie of vier zaken tijdig weer klaar om bezoek te ontvangen”, zegt hij.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenborne over leven onder bescherming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”
  PREMIUM
  Kortrijk
  21

  EXCLUSIEF. Zwangere Mevrouw Van Quickenbor­ne over leven onder bescher­ming: "Er is gevaar, ja. Maar politiek is Vincent z'n leven”

  “Het is absoluut niet makkelijk. We gaan naar een kinderpsycholoog, zodat Bo en Scott hier geen blijvende angsten aan overhouden. Maar Vincent is écht goed bezig, hij moet doorzetten.” Het safehouse hebben ze verlaten, maar hun vrijheid zijn ze kwijt. De bewaking en de dreiging blijven. Toch denkt Anouk Sabbe (40), echtgenote van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (49) en mama van Bo (6) en Scott (3), niet aan inbinden. Eén keer wil ze praten. Haar verhaal.
 4. Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”
  Deerlijk/Kortrijk/Kuurne/Harelbeke

  Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”

  Het openbaar ministerie heeft in de correctionele rechtbank van Veurne tot 18 maanden gevangenisstraf gevorderd in een dossier rond spyware. Een 60-jarige man uit Deerlijk gebruikte de software om een jonge kerel te bespieden. Ook de verkopers van de software stonden terecht. “We wisten helemaal niet dat dit strafbaar was.” Het relaas van hoe de mannen te werk gingen.