Philippe De Coene (centraal vooraan), met achter hem personeelsleden van woonzorgcentrum De Zon in Bellegem
Volledig scherm
Philippe De Coene (centraal vooraan), met achter hem personeelsleden van woonzorgcentrum De Zon in Bellegem © Henk Deleu

Hoopgevend nieuws uit rusthuizen Zorg Kortrijk: “We zijn al 70 dagen coronavrij, de vaccins werken”

KortrijkDe hemel klaart op. Het beste bewijs zie je in de rusthuizen. De vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk zijn al goed 70 dagen coronavrij. “We zijn heel blij met deze cijfers. Al is er wel nazorg nodig, want de personeelsleden zijn (te) diep gegaan”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (Vooruit).

 1. Gilles Vandecaveye vormt dit seizoen een kersvers beachduo met broer Louis: “Nieuwe uitdaging”
  BEACHVOLLEYBAL

  Gilles Vandeca­veye vormt dit seizoen een kersvers beachduo met broer Louis: “Nieuwe uitdaging”

  Kortrijkzaan Gilles Vandecaveye is - net zoals alle andere volleyballers die dit weekend aan een nieuwe competitie in het zand beginnen - heel benieuwd hoe het allemaal zal verlopen in Ieper tijdens de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap. Het is immers van 2019 geleden dat er nog een officiële wedstrijd beachvolleybal werd georganiseerd in ons land. Op 11 augustus 2019 - om precies te zijn - toen Lander en Louis Vandecaveye de Masterfinales in Knokke wonnen. Intussen is er veel water door de zee gestroomd, is er veel veranderd.
 2. Sven Vandenbroucke domineert van start tot finish in Kortrijk: “Deze zege draag ik op aan Kasper Lagae”

  Sven Vandenbrou­c­ke domineert van start tot finish in Kortrijk: “Deze zege draag ik op aan Kasper Lagae”

  Kippenvelmoment aan de finish van de triatlon van Kortrijk zondagnamiddag. Na een verbeten en spannende wedstrijd haalde de 23-jarige Sven Vandenbroucke het met ruim vijftien seconden verschil van een sterk teruggekomen Jasper Sabbe en de ervaren Hannes Cool. Vandenbroucke droeg zijn knappe winst meteen op aan zijn vorig jaar overleden triatlonvriend en trainingsmakker Kasper Lagae. “Ik draag Kasper sindsdien altijd met me mee. Op trainingen en tijdens wedstrijden. Ik werkte Kortrijk af met een tekst voor Kasper op mijn achterwiel”, vertelt Vandenbroucke.