Een illustratiebeeld om de problematiek te schetsen. Rechts zien we federaal parlementslid Melissa Depraetere
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratiebeeld om de problematiek te schetsen. Rechts zien we federaal parlementslid Melissa Depraetere © RV/Belga

Hoop voor eigenaars van gescheurde woningen op kleigronden: wetsvoorstel Melissa Depraetere (Vooruit) sluit achterpoortjes voor verzekeraars

KortrijkEr komt mogelijk een oplossing voor eigenaars van woningen op kleigronden. Die door kurkdroge zomers hun muren zien scheuren of wegzakken. De factuur loopt soms op tot 100.000 euro of meer, maar verzekeraars komen vaak niet tussen in schade aan huizen veroorzaakt door droogte. Federaal parlementair Melissa Depraetere (Vooruit) wil met een wetsvoorstel de achterpoortjes voor verzekeraars sluiten. “Het is nodig en ik hoop dat het soelaas zal brengen. Verzekeraars zoeken allerlei redenen om toch maar niet te betalen”, vindt slachtoffer Luc Platteau (77). 

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Hotelier Tom (53) jaagt met drones pyromanen weg op Sicilië: “Geen natuurbranden meer, sinds iedereen weet dat ze uitvliegen”
  PREMIUM
  Noto/Waregem

  Hotelier Tom (53) jaagt met drones pyromanen weg op Sicilië: “Geen natuurbran­den meer, sinds iedereen weet dat ze uitvliegen”

  De uit Waregem afkomstige hotelier Tom Van Compernolle (53) en zijn buren zetten samen vier drones in. Om er in Noto, nabij de havenstad Syracuse op Sicilië, brandhaarden op te sporen. En pyromanen af te schrikken. Met succes, zo blijkt. “Sinds onze aanpak met de drones hier begin juni in de pers kwam, zijn er geen natuurbranden meer in onze buurt. Gelukkig maar, want het heeft hier sinds eind mei niet meer geregend. We gaan tot eind deze week boven de 40 graden.”