Een illustratiebeeld om de problematiek te schetsen. Rechts zien we federaal parlementslid Melissa Depraetere
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratiebeeld om de problematiek te schetsen. Rechts zien we federaal parlementslid Melissa Depraetere © RV/Belga

Hoop voor eigenaars van gescheurde woningen op kleigronden: wetsvoorstel Melissa Depraetere (Vooruit) sluit achterpoortjes voor verzekeraars

KortrijkEr komt mogelijk een oplossing voor eigenaars van woningen op kleigronden. Die door kurkdroge zomers hun muren zien scheuren of wegzakken. De factuur loopt soms op tot 100.000 euro of meer, maar verzekeraars komen vaak niet tussen in schade aan huizen veroorzaakt door droogte. Federaal parlementair Melissa Depraetere (Vooruit) wil met een wetsvoorstel de achterpoortjes voor verzekeraars sluiten. “Het is nodig en ik hoop dat het soelaas zal brengen. Verzekeraars zoeken allerlei redenen om toch maar niet te betalen”, vindt slachtoffer Luc Platteau (77). 

  1. 127 wielrensters verschijnen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”
    kortrijk

    127 wielren­sters verschij­nen aan de start Konvert Koerse: “Wie drie keer wint op vijf jaar tijd, krijgt trofee met gouden remmen”

    De kermiskoers Kortrijk Koerse wordt als Konvert Koerse naar een hoger niveau getild: het wordt een elitekoers voor dames. Op vrijdag 19 augustus verschijnen 127 wielrensters aan de start. De inzet: een wisselbeker ter waarde van 25.000 euro die eigendom wordt van de dame die erin slaagt drie keer te winnen op vijf jaar tijd. “Konvert Koerse blijft in de eerste plaats een volksfeest.”