De Franse vluchtwagen knalde tegen twee andere voertuigen aan de verkeerslichten en ging over kop.
Volledig scherm
De Franse vluchtwagen knalde tegen twee andere voertuigen aan de verkeerslichten en ging over kop. © LSI

Homejacker sterft bij achtervolging in Kortrijk, daders dreigden tenen van bewoonster af te knippen

In Kortrijk is zondag kort na de middag een 41-jarige Franse overvaller gestorven bij een spectaculair verkeersongeval. Samen met twee kompanen was hij op de vlucht na een homejacking in Kuurne, waarbij de 60-jarige bewoonster vastgebonden en urenlang gefolterd werd. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijkzaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne

  Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijk­zaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne

  Abdelilah Kasmi (25) uit Kortrijk opent binnenkort Dar Es Salaam, naar het Nederlands vertaald Huis van de Vrede, op het Marktplein in Kuurne. Het wordt het eerste authentiek Marokkaans restaurant in de regio Kortrijk. “Ik wil onze mooie cultuur met de mensen delen en zo bruggen bouwen. Voor of tegen Marokkanen, dat maakt me niet uit, iedereen is er welkom”, zegt Abdelilah.
 1. In twee jaar 1.344 overtreders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”
  PREMIUM
  Kortrijk

  In twee jaar 1.344 overtre­ders bekeurd in fietszone in Kortrijk: “We schrijven zo weinig mogelijk boetes uit”

  De politie controleert sinds twee jaar (vrij) intensief in de fietszone in Kortrijk. Welgeteld 1.344 bestuurders kregen 58 euro boete omdat ze in het stadscentrum een fiets inhaalden in de fietszone. Dat blijkt uit opgevraagde cijfers bij de lokale politiezone Vlas. “We controleren, zonder er een heksenjacht van te maken”, benadrukt politiewoordvoerder Thomas Detavernier.