De missie wordt geleid door prinses Astrid
Volledig scherm
De missie wordt geleid door prinses Astrid © Photo News

Hogeschool Vives sluit op prinselijke missie akkoorden met Japanse universiteiten

Kortrijk/Brugge/Oostende/Roeselare/TorhoutEr is onder het voorzitterschap van prinses Astrid van maandag 5 tot vrijdag 9 december een economische zending naar Japan. Bijzondere aandacht gaat naar hernieuwbare energie, biowetenschappen, automobielindustrie, eco-constructie en de voedingsindustrie. Sectoren waar ook Vives op inzet. De hogeschool sluit drie samenwerkingsakkoorden in Japan.

 1. KVK-Kapitein Kristof D’Haene brengt basisschool Sint-Paulus bezoekje nadat leerlingen slaagden in enkele uitdagingen
  kortrijk

  KVK-Kapitein Kristof D’Haene brengt basis­school Sint-Pau­lus bezoekje nadat leerlingen slaagden in enkele uitdagin­gen

  De leerlingen van de Kortrijkse basisschool Sint-Paulus kregen vandaag hoog bezoek van Kristof D’Haene, kapitein bij Kv Kortrijk. De voetbalclub daagde de school uit met vijf opdrachten, en de leerlingen brachten ze tot een goed einde. Zo maakten ze een tyfo met de hele school, hielden ze een rood-witte dag, en kwamen ze in de media (check!). Als beloning mogen ze zondag gratis kijken naar de wedstrijd tegen KV Oostende.
 1. Plattegrond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveiliging geplaatst
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne

  Platte­grond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveili­ging ge­plaatst

  Hoewel hij het uiterlijk heeft van een doodbrave jongeman, werd Mohammad Musawi (24) woensdag toch zwaar beveiligd overgebracht naar het Brugse gerechtsgebouw voor de inleidingszitting van het assisenproces rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. De Afghaan zou immers het plan hebben gehad om te ontsnappen. Alles begon na het aantreffen van een grondplan van de gevangenis buiten z’n cel en verontrustende informatie over zijn broers.
 2. Gewezen politicus krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjarigen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gewezen politicus krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjari­gen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”

  Een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden én een voorwaardelijke boete van 1.200 euro voor het voeren van seksueel getinte chatgesprekken met enkele minderjarigen. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank voor een 51-jarige man uit Kortrijk, die politiek actief was bij Open VLD in Zuid-West-Vlaanderen. Ook moet hij zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mag hij zich de komende 5 jaar niet verkiesbaar stellen.