De nieuwe poetsrobot kan op heel wat belangstelling rekenen. Momenteel houdt hij de vloeren schoon in AZ Groeninge in Kortrijk.
Volledig scherm
De nieuwe poetsrobot kan op heel wat belangstelling rekenen. Momenteel houdt hij de vloeren schoon in AZ Groeninge in Kortrijk. © Henk Deleu

Hij is zuinig en heeft geen probleem met nachtarbeid: maak kennis met Intellibot, de nieuwe poetshulp bij AZ Groeninge

In AZ Groeninge worden de gangen nu gepoetst door een robot. Het gaat om een schrobzuiger die volledig autonoom werkt en grote ruimtes kan schoonmaken. “Je moet dit zien als een extra collega voor het poetsteam, die het werk lichter maakt”, zegt Nicolas Schouppe van het bedrijf Diversey. 

 1. Gewezen senator, parlementair en voorzitter van KV Kortrijk Jacques Laverge (80) overleden: “Hij was de grondlegger van de liberalen in Kortrijk”
  Kortrijk

  Gewezen senator, parlemen­tair en voorzitter van KV Kortrijk Jacques Laverge (80) overleden: “Hij was de grondleg­ger van de liberalen in Kortrijk”

  Jacques Laverge (80) is maandagavond overleden, aan de gevolgen van een slepende ziekte. “Hij was de ‘founding father’ van de liberalen in Kortrijk. Ik ben hem persoonlijk dankbaar voor alle kansen en steun”, reageert federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Jacques Laverge was een staatsman, die in de regio mensen liet samenwerken, over partijgrenzen. Ook het stadsbestuur betuigt haar medeleven aan familie en vrienden.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend