De nieuwe poetsrobot kan op heel wat belangstelling rekenen. Momenteel houdt hij de vloeren schoon in AZ Groeninge in Kortrijk.
Volledig scherm
De nieuwe poetsrobot kan op heel wat belangstelling rekenen. Momenteel houdt hij de vloeren schoon in AZ Groeninge in Kortrijk. © Henk Deleu

Hij is zuinig en heeft geen probleem met nachtarbeid: maak kennis met Intellibot, de nieuwe poetshulp bij AZ Groeninge

In AZ Groeninge worden de gangen nu gepoetst door een robot. Het gaat om een schrobzuiger die volledig autonoom werkt en grote ruimtes kan schoonmaken. “Je moet dit zien als een extra collega voor het poetsteam, die het werk lichter maakt”, zegt Nicolas Schouppe van het bedrijf Diversey. 

  1. Twee leefgroepen kinderopvang Blokkenhuis dicht, na vier besmettingen bij personeel
    Kortrijk

    Twee leefgroe­pen kinderop­vang Blokken­huis dicht, na vier besmettin­gen bij personeel

    Twee van de drie leefgroepen van kinderopvang Blokkenhuis worden tijdelijk gesloten, na vier vastgestelde besmettingen bij het personeel. De betrokken personeelsleden zitten thuis in quarantaine. De twee afdelingen blijven de hele week dicht en heropenen pas op maandag 26 oktober. Het gaat om 36 van in totaal 54 opvangplaatsen. Alle ouders zijn intussen verwittigd. Kinderopvang Blokkenhuis bevindt zich boven het (momenteel gesloten) volksrestaurant Vork, op de hoek van de Doorniksestraat en de Sint-Jorislaan.