Floribert Nsanzimana (links), een broer van het slachtoffer, samen met een neef op de plek waar maandag de 21-jarige Norbert verdronk.
Volledig scherm
PREMIUM
Floribert Nsanzimana (links), een broer van het slachtoffer, samen met een neef op de plek waar maandag de 21-jarige Norbert verdronk. © Hans Verbeke

“Hier is mijn grote broer gisteren verdronken, verstrikt in de waterplanten”: familie Norbert (21) staart verslagen over kanaal Bossuit-Kortrijk

De verslagenheid is groot bij de familie van de 21-jarige Norbert Nsanzimana, die maandagavond in het kanaal Bossuit-Kortrijk verdronk. De jongeman uit Schaarbeek raakte verstrengeld in de waterplanten en ging kopje onder. “Norbert heeft een fout gemaakt die hij met z’n leven bekoopt”, zegt broer Floribert.

20 reacties

 • Willy VanErps

  1 jaar geleden
  In Belgie is alles verboden, zelfs zaken die niet gevaarlijk zijn. Dus als je al eens de regels breekt, en wie heeft dit nog nooit gedaan, kan je het echte risico niet inschatten.
 • Demunster Iris

  1 jaar geleden
  Veel sterkte aan de familie en vrienden ...
 • Katrien Wouters

  1 jaar geleden
  Da heeft niks met slim of dom te maken. We hebben allemaal wel eens een jeugdzonde gemaakt... Jammer dat dit onschuldig zwempartijtje zo een verschrikkelijke gevolgen heeft. Heel veel sterkte....
 • Tania Janssens

  1 jaar geleden
  We zijn allemaal jong geweest en we volgden de regels ook niet altijd. Een spijtig ongeval mogen jullie veel steun bij elkaar vinden. Mijn innige deelneming.
 • Ariane Gekiere

  1 jaar geleden
  Innige deelneming ⚘⚘⚘⚘kanaal bossuit erg gevaarlijk ...we weten dit . Maar toch,is het heel erg ,veel te jong ...
 1. Pas midden maart beslissing over festivalzomer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmaskerplicht? We passen ons aan”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Pas midden maart beslissing over festivalzo­mer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmasker­plicht? We passen ons aan”

  “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Een scherpe timing voor metalfestival Alcatraz, dat gepland is van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus, en Kamping Kitsch Club op zaterdag 28 augustus. De twee festivals op Hoog Kortrijk zijn samen goed voor 50.000 bezoekers. “We passen ons aan elke format aan”, zegt John Noseda van Kamping Kitsch. “Er liggen enkele basisregels op tafel, zoals een mondmasker dragen. Mocht de sneltest een regel worden, gaan we die uitdaging zeker niet uit de weg”, zegt Mario Mortier van Alcatraz. We gaan dieper in op de verwachtingen voor Alcatraz en Kamping Kitsch.
 1. Magdalenastraat weer open voor verkeer: “Volg altijd signalisatie op Appel, om geen gevaar te lopen”
  Kortrijk

  Magda­lenastraat weer open voor verkeer: “Volg altijd signalisa­tie op Appel, om geen gevaar te lopen”

  De verbinding tussen Magdalenastraat en Beheerstraat is weer open sinds dinsdag om 18 uur. Er is een stuk nieuwe weg aangelegd. Daaronder gaat de bouw van een tunnel verder, tussen rotonde Panorama en de Lambrechtlaan. “We vragen wandelaars en fietsers om er de signalisatie zeker niet te negeren”, waarschuwt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a). Belangrijk: de werken blijven op schema zitten, aan Appel. De wegtunnel opent zoals gepland eind 2022. Dat is een opsteker, vooral voor de handelaars daar.
 2. Gewelddadig gezinslid krijgt zelden huisverbod in West-Vlaanderen: slechts acht gevallen in vier jaar
  PREMIUM

  Geweldda­dig gezinslid krijgt zelden huisverbod in West-Vlaanderen: slechts acht gevallen in vier jaar

  Tussen 2015 en 2019 werd in ons land in totaal 702 keer een gewelddadig gezinslid een huisverbod opgelegd. Maar dat gebeurde maar acht keer in de provincie West-Vlaanderen. Ter vergelijking: in Limburg gaat het om 414 keer. “Ik denk nochtans niet dat er zoveel meer huiselijk geweld is in Limburg”, zegt Melissa Depraetere uit Harelbeke, fractieleider voor sp.a in de kamer.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre