Slager Marc Mylle en Souad Abihi, stedelijk programmaregisseur Samenleven.
Volledig scherm
Slager Marc Mylle en Souad Abihi, stedelijk programmaregisseur Samenleven. © Henk Deleu

Hevig debat in Kortrijk over nieuwjaarsreceptie met hamburgers: “Geen varkensvlees? Dat klopt niet”

De nieuwjaarsreceptie voor de Kortrijkzanen wordt bijzonder, want de stad trakteert met hamburgers en houdt hierbij rekening met alle geloofsgemeenschappen. Er wordt in de stad hevig over gedebatteerd, met positieve en negatieve commentaren. Zo hebben veel mensen er geen probleem mee dat er volgende week zaterdag ook halal en koosjer geserveerd wordt. Maar ze vragen zich dan wel af waarom er ook geen hamburgers van varkensvlees zijn. Slager Marc Mylle nuanceert de kwestie: “Mijn hamburgers zijn een mix van runds- en varkensvlees. Die discussie is dus overbodig.”

4 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Als ik een hamburger wil zal ik hem zelf wel betalen. Het 'gegeven paard' (waar bijna iedere Kortrijkzaan overigens voor betaalt, beste meneer Mylle) mag Kortrijk gerust houden. Er zijn mensen genoeg die op alles afkomen zolang er maar 'gratis' bijstaat. Geef dat gegeven paard maar aan het stadsbestuurtje.
 • Johan Vanhove

  1 jaar geleden
  Prachtig initiatief! Mensen verenigen is veel moeilijker dan mensen verdelen. Iedere dwaas kan mensen verdelen, om mensen te verenigen moet je uit een beter hout gesneden zijn. Proficiat stadsbestuur Kortrijk!
 • Mario Demuynck

  1 jaar geleden
  Ik blijf thuis , met een hamburger kan ik mij niet vullen
 • Gino Vandenheede

  1 jaar geleden
  Ik blijf er weg, met het geld dat ik moet betalen om te parkeren kan ik op een veiliger plaats een hamburger gaan eten.
 1. Pas midden maart beslissing over festivalzomer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmaskerplicht? We passen ons aan”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Pas midden maart beslissing over festivalzo­mer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmasker­plicht? We passen ons aan”

  “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Een scherpe timing voor metalfestival Alcatraz, dat gepland is van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus, en Kamping Kitsch Club op zaterdag 28 augustus. De twee festivals op Hoog Kortrijk zijn samen goed voor 50.000 bezoekers. “We passen ons aan elke format aan”, zegt John Noseda van Kamping Kitsch. “Er liggen enkele basisregels op tafel, zoals een mondmasker dragen. Mocht de sneltest een regel worden, gaan we die uitdaging zeker niet uit de weg”, zegt Mario Mortier van Alcatraz. We gaan dieper in op de verwachtingen voor Alcatraz en Kamping Kitsch.
 2. Zwalpende automobiliste zit anderhalf uur nadat ze betrapt werd opnieuw achter het stuur: 3,5 maanden rijverbod en alcoholslot
  Kortrijk

  Zwalpende automobi­lis­te zit anderhalf uur nadat ze betrapt werd opnieuw achter het stuur: 3,5 maanden rijverbod en alcohol­slot

  Amper anderhalf uur nadat ze al zwalpend en met 2,51 promille alcohol in het bloed in Kortrijk door de politie aan de kant was gezet, werd een 44-jarige automobiliste opnieuw achter het stuur betrapt. Het leverde haar vrijdag voor de Kortrijkse politierechtbank een rijverbod van 3,5 maanden en een boete van 2.400 euro op. In haar wagen moet ze een jaar ook een alcoholslot installeren.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"