Inwoners Chris Vanneste, Gino Vermaut en Chrispijn Laevens zijn het erover eens: "Heule leeft, en dat is mooi meegenomen."
Volledig scherm
Inwoners Chris Vanneste, Gino Vermaut en Chrispijn Laevens zijn het erover eens: "Heule leeft, en dat is mooi meegenomen." © Foto Henk Deleu

Heulse bevolking boomt

KORTRIJKDat het aantal bewoners van Kortrijk de laatste jaren traag maar gestaag toeneemt, wisten we al, maar nu blijkt uit recente cijfers dat dat vooral de verdienste is van Heule. Alle andere deelgemeenten hebben min of meer hetzelfde aantal inwoners als in 2003, maar in Heule kwamen er 1.000 mensen bij. Dat betekent een groei van meer dan 8 procent.

  1. Bijna 2.000 positieve coronatesten per week in Zuid-West-Vlaanderen, alle hens aan dek in wachtpost huisartsen
    Zuid-West-Vlaanderen

    Bijna 2.000 positieve coronates­ten per week in Zuid-West-Vlaanderen, alle hens aan dek in wachtpost huisartsen

    Zuid-West-Vlaanderen snelt richting een triest record van 2.000 vastgestelde coronabesmettingen per week. De nieuwste weekcijfers van zondag 18 tot en met zaterdag 24 oktober melden 1.952 positieve testen. Ook in de wachtpost van huisartsen in Kortrijk gaat het hard. “De schrik zit erin dat het heftiger wordt dan tijdens de eerste coronagolf”, waarschuwt huisarts Alexander Seurinck uit Heule, voorzitter van de huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen. Ook Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13, maakt zich steeds meer zorgen: “De coronacijfers zijn in vergelijking met een week geleden meer dan verdubbeld.”