Wendy Demeestere en dochter Yana schrijven een boodschap voor Kato op een roze ballon.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Demeestere en dochter Yana schrijven een boodschap voor Kato op een roze ballon. © LSI/RV

“Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongelukte Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer

Kortrijk/Zwevegem“Een rollercoaster van emoties.” Dat beleefde Wendy Demeestere (42) uit Zwevegem zaterdagvoormiddag bij de start van De Stille Ronde in Kortrijk, een initiatief van Tournée Flandrienne dat oproept tot meer verkeersveiligheid. Precies een jaar geleden stierf Wendy’s dochter Kato Vandenbogaerde (12) in Zwevegem bij een ongeval op weg naar school. Een kwartier voor de start viel enkele kilometers verderop op de E17 opnieuw een verkeersdode.

  1. Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athena-scholencampus: “Vijf voetbalvelden groot, met veel beleving”
    Kortrijk

    Drie Hofsteden krijgt nieuw park op athe­na-scholencam­pus: “Vijf voetbalvel­den groot, met veel beleving”

    De graswoestijn en betonvlakte van athena-scholencampus Drie Hofsteden wordt de volgende zes jaar onthard en vergroend. De groene long van 34.000 vierkante meter wordt als een park voor de buurt opengesteld. Het wordt ook voor de 1.100 leerlingen een hele verbetering. “Een aantrekkelijke groene buitenruimte met veel beleving op school is cruciaal voor kinderen. Er is dan minder pestgedrag, ze zitten fitter in de klas en halen betere resultaten, zo toont onderzoek aan”, benadrukt Kenny Windels van landschapsarchitectenbureau Studio Basta.