Fraucke Vandekerckhove, in haar atelier in het centrum van Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Fraucke Vandekerckhove, in haar atelier in het centrum van Kortrijk. © Henk Deleu

“Het begon met een dode roofvogel op kot, die ik bewaarde op de diepvriespizza’s”: Frauke (27) is eerste taxidermist in centrum van Kortrijk

KortrijkFrauke Vandekerckhove (27) is de eerste taxidermist in het stadscentrum van Kortrijk en wellicht ook de jongste in ons land. Een jonge vrouw die van dode dieren opzetten haar job maakt, het is een zeldzaamheid. “Het opzetten van dode dieren is van een pure schoonheid. Het is veel beter dan ze gewoon te laten vergaan”, vertelt Frauke.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.