Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © HLN

Herexamens boekhouding belanden in afvalcontainer, 17 Vives-studenten moeten examen nóg eens doen

Zeventien studenten van de hogeschool Vives deden afgelopen donderdag op de campus in Kortrijk hun herexamen boekhouding opnieuw, omdat het oorspronkelijke herexamen per ongeluk in de afvalcontainer belandde. Leuk is anders. “Er wordt met de speciale omstandigheden rekening gehouden, bij de beoordeling van hun examen”, sust Frank Devos, woordvoerder van Vives.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Gastronomisch toprestaurant Table d’Amis maakt comeback: “Ongedwongen en kleinschalig koken, op het ritme van de natuur”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gastrono­misch toprestau­rant Table d’Amis maakt comeback: “Ongedwon­gen en kleinscha­lig koken, op het ritme van de natuur”

  Verrassend culinair nieuws in Kortrijk. Ruim drie jaar nadat Matthieu Beudaert (44) Table d’Amis sloot en zijn Michelinster inleverde, heropent hij begin oktober de topzaak. “De marges zijn klein, maar ik ken de valkuilen. Of ik weer een Michelinster ambieer? Elke chef die keihard voor kwaliteit, regelmaat en creativiteit gaat, wil er één. Zelfs al zeggen ze van niet”, knipoogt Matthieu Beudaert. Zijn vrouw Sofie Delbeke (46) opent begin oktober Pizzeria Sofia, met échte Napolitaanse pizza’s.
 3. Kortrijk scoort met permanente terrassen: “Met voorsprong meest terrasvriendelijke stad van Vlaanderen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk scoort met permanente terrassen: “Met voorsprong meest terras­vrien­de­lij­ke stad van Vlaanderen”

  De stad Gent bekijkt nu welke uitgebreide terrassen permanent kunnen blijven staan, maar Kortrijk besliste eind 2020 al om uitgebreide terrasjes in openlucht permanent toe te staan. En dat legt de horeca geen windeieren. “Het loopt storm voor onze nieuwe Terrassengids XXL. Er zijn er al tweeduizend uitgedeeld. Er zijn ook geen klachten van omwonenden. We zijn met zekerheid de meest terrasvriendelijke stad van Vlaanderen”, meent schepen Arne Vandendriessche.
 1. The Point in Ring Shopping geopend: “Kopie nemen, powerbank lenen, cadeau inpakken, verlopen voorwerp zoeken,... we bieden er allerlei diensten aan”
  Kortrijk

  The Point in Ring Shopping geopend: “Kopie nemen, powerbank lenen, cadeau inpakken, verlopen voorwerp zoeken,... we bieden er allerlei diensten aan”

  In het winkelcentrum Ring Shopping in Kortrijk is dinsdagochtend The Point officieel geopend. Het nieuwe service- en infopunt maakt het leven van bezoekers makkelijker. The Point omvat allerlei diensten zoals een droogkuis, kopie- en printservice, inpaktafel, mogelijkheden om een powerbank of buggy te lenen, een pakketje retourneren om het een tweede kans te geven,…
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.