rotonde Panorama
Volledig scherm
rotonde Panorama © stad Kortrijk

Heraanleg rotonde Panorama start, Vanden Peereboomlaan wordt doodlopende straat

KortrijkOm de veiligheid op de rotonde Panorama op te waarderen, worden fietsers er gescheiden van gemotoriseerd verkeer. De werken starten op dinsdag 17 mei. Verder opmerkelijk: de Minister Vanden Peereboomlaan wordt tegen eind juni doodlopend en er komt deels eenrichting in de Monseigneur de Haernelaan.

 1. Louis en Gilles Vandecaveye in het internationaal beachcircuit: “De progressie is zichtbaar”
  beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye in het internatio­naal beachcir­cuit: “De progressie is zichtbaar”

  De nationale beachcompetitie ligt eventjes stil en van die onderbreking in de ‘Geberit Beach Tour’ hebben Louis en Gilles Vandecaveye geprofiteerd om in het internationaal circuit te stappen. Vorige week namen de Kortrijkse broers in het Turkse Balikesir deel aan een ‘future-toernooi’ dat georganiseerd werd door de FIVB. De mannen verdedigden op een sterke manier de Belgische kleuren.
 2. Onze vijf weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Onze vijf weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie

  Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan vertier zoeken in Menen, waar Grensrock op het programma staat. In Waregem kunnen alle kinderen zich uitleven en naar Langemark-Poelkapelle gaan de circusliefhebbers. Koopjesjagers doen het in Kortrijk en Roeselare. Meer tips voor uitstapjes in onze regio vind je in ons dossier.
 1. Tien jaar na zwaar ongeval waarbij Gregory (24) zijn vader verloor, woont hij zelfstandig: “Nooit verwacht dat dit zou lukken, na zo’n zwaar hersentrauma”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Tien jaar na zwaar ongeval waarbij Gregory (24) zijn vader verloor, woont hij zelfstan­dig: “Nooit verwacht dat dit zou lukken, na zo’n zwaar hersentrau­ma”

  Gregory Deruyck (24) liep tien jaar geleden een zwaar hersenletsel op na een verkeersongeluk waarbij zijn vader Dominique het leven liet, maar woont sinds begin dit jaar zelfstandig. Dat kan hij dankzij een nieuw expertisecentrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), dat projectonwikkelaar ION en sociale netwerkorganisatie Groep Ubuntu in Kortrijk openden.