Beeld van de werken: merk de nieuwe vrijliggende fietspaden op, veel veiliger dan vroeger
Volledig scherm
Beeld van de werken: merk de nieuwe vrijliggende fietspaden op, veel veiliger dan vroeger © stad Kortrijk

Heraanleg N43 krijgt vorm: “Ruim 6 kilometer vrijliggende fietspaden”

Marke/AalbekeDe gefaseerde heraanleg van de gewestweg N43 tussen Aalbeke en Marke zit op schema. Het project omvat in grote lijnen een gescheiden rioleringsstelsel met 5,2 kilometer aan nieuwe buizen, een nieuw wegdek en fietspaden. “Deze belangrijke fietsroute krijgt meer dan 6 kilometer veilige en vrijliggende fietspaden, de werken schuiven nu richting Kortrijk op”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit).

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwandelgebied, verdere verlaging Leieboorden, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?
  PREMIUM
  Kortrijk

  BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwan­del­ge­bied, verdere verlaging Leieboor­den, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?

  De beleidsperiode van uw stadsbestuur is na goed drie jaar ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de in 2018 gestelde prioriteiten? We selecteren tien beloftes en zoeken uit wat er al gerealiseerd is en nog op de plank ligt. Vandaag: centrumstad Kortrijk met ambitieuze plannen zoals 100 hectare extra bos, een groener en opgefrist winkelwandelgebied, de verdere verlaging van de Leieboorden en een nieuw muziekfestival. Een stand van zaken.
 2. Carlo (58) en team bereidden in Polen 42.000 maaltijden voor Oekraïense oorlogsslachtoffers: “We blijven helpen, zoals een vrouw met bekkenbreuk”
  PREMIUM
  Heule/Warschau

  Carlo (58) en team bereidden in Polen 42.000 maaltijden voor Oekraïense oorlogs­slacht­of­fers: “We blijven helpen, zoals een vrouw met bekken­breuk”

  Carlo Herpoel uit Heule en een team van zestien vrijwilligers trokken naar Polen. Om er veertig dagen in een tot keuken op wielen omgebouwde medische wagen te koken voor Oekraïense vluchtelingen, in de hoofdstad Warschau. “We zagen er veel gelatenheid en verbittering. Het ondergaan van de oorlog weegt zwaar. Tegelijk voelden we veel dankbaarheid”, vertelt Carlo.