Links een toekomstbeeld met de moderne wieken die dienst zullen doen als windmolen, aan het d-hotel. Rechts Henk Dejonckheere bij Vannestes Molen
Volledig scherm
PREMIUM
Links een toekomstbeeld met de moderne wieken die dienst zullen doen als windmolen, aan het d-hotel. Rechts Henk Dejonckheere bij Vannestes Molen © RV/Deleu

Henk (58) vormt 180 jaar oude stenen molen om tot moderne windmolen: “Om elektriciteit voor mijn hotel op te wekken: een wereldprimeur”

MarkeHenk Dejonckheere heeft grootse plannen met de 180 jaar oude en beschermde Vannestes Molen in Marke. Hij laat er een geautomatiseerde windmolen met moderne wieken van maken. “We gaan voor een echt wauw-gevoel. Het wordt een trekpleister met ’s avonds ook mooie lichtprojecties”, zegt de zaakvoerder van d-hotel in Marke. De molen maakt deel uit van het hotel.

 1. Kortrijk geeft als eerste stad gratis zelftests aan kwetsbare inwoners en kinderen: “Ruim 1 op 5 inwoners kan herhaalde aankoop financieel niet aan”
  Kortrijk

  Kortrijk geeft als eerste stad gratis zelftests aan kwetsbare inwoners en kinderen: “Ruim 1 op 5 inwoners kan herhaalde aankoop financieel niet aan”

  De stad Kortrijk geeft vanaf eind deze week gratis zelftests aan kwetsbare inwoners en schoolkinderen. Dat gebeurt met de hulp van maatschappelijk werkers, wijkwerkers en brugfiguren in het lager onderwijs. Het initiatief heeft een dubbel doel: kwetsbare mensen financieel bijspringen en het veilig organiseren van onderwijs en werkvloeren, nu de omikronvariant verder oprukt.
 2. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.
 3. “Wachtlijsten voor sociale woningen zijn te lang, we juichen voorstellen om ook de private sector te laten meehelpen net toe”
  Kortrijk

  “Wachtlijs­ten voor sociale woningen zijn te lang, we juichen voorstel­len om ook de private sector te laten meehelpen net toe”

  Uitspraken van algemeen directeur Ilse Piers van Wonen Regio Kortrijk doen stof opwaaien. Ze vindt het voorstel van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA), om zo’n half miljard euro voor sociale woningbouw naar de privé door te schuiven, een fout signaal. “Het is net liberaal om ook via private partners sociale huurwoningen te creëren”, reageert schepen Wout Maddens.