De honingbijen komen in twee bijenkasten op het zonneterras van residentie Budalys.
Volledig scherm
De honingbijen komen in twee bijenkasten op het zonneterras van residentie Budalys. © REUTERS

Hartje Kortrijk straks 100.000 honingbijen rijker

Op het zonneterras van de derde verdieping van residentie Budalys zijn vrijdag twee bijenkasten geplaatst. Er komen twee kolonies in. “De koningin legt vanaf nu 2.000 eitjes per dag”, zegt Frederik Vlaminck van de zorggroep Heilig Hart. “We mikken op 100.000 honingbijen”, vult Annemieke Lambrecht aan.

0 reacties

 1. Zware brand legt klooster in Heule in de as: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren, maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren”
  Play
  Heule

  Zware brand legt klooster in Heule in de as: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren, maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren”

  In Heule (Kortrijk) heeft dinsdagmorgen een hevige brand gewoed in de kapel van het klooster bij de school Spes Nostra. Zestig brandweermannen werden ingezet om het vuur te blussen. De kapel is verloren en de zolderverdieping is over twintig meter volledig weggebrand. De lessen op dinsdag werden alvast opgeschort, de school zet zoveel mogelijk in op afstandsonderwijs.
 2. Tien jonge ondernemers slaan handen in elkaar met loKal in winkelcentrum K: “We brengen er producten met een verhaal en kwaliteit samen”
  Kortrijk

  Tien jonge onderne­mers slaan handen in elkaar met loKal in winkelcen­trum K: “We brengen er producten met een verhaal en kwaliteit samen”

  Winkelcentrum K heeft er de komende drie maanden met loKal op het gelijkvloers een trekpleister bij. Het initiatief brengt tien jonge ondernemers met hun ambachtelijke producten samen. “Om meer mensen in contact te brengen met onze passie en vakmanschap. Terwijl alles sneller en goedkoper moet in de maatschappij, brengen wij producten met een verhaal en kwaliteit samen, waar veel tijd en liefde in zit”, zeggen initiatiefnemers Julie Claerbout en Mathieu Lateur van Julia Belgium met hun stijlvolle aperitiefbieren.
 3. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen