Harry en Jerina, met kinderen Fidel en Onno. Rechts het huis dat ze gekocht hebben, in Kortrijk
Volledig scherm
PREMIUM
Harry en Jerina, met kinderen Fidel en Onno. Rechts het huis dat ze gekocht hebben, in Kortrijk © Henk Deleu

Harry en Jerina kopen dankzij crowdfunding hun échte droomhuis: "Ze noemden ons opportunisten, maar zo zijn we helemaal niet”

KortrijkHarry Descamps (26) en Jerina Malfait (29) uit Kortrijk, bekend van het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’, hebben de woning van hun dromen beet. Na de verloren wedstrijd en een serieuze crowdfunding, legt het koppel nu voor het eerst uit waarom ze toch niet voor het huis op het Volksplein kozen en waarom hun nieuwe aankoop - een karaktervol rijhuis uit begin jaren 1900 - wél alles heeft wat ze willen. “We hopen dat we de mensen niet teleurstellen en we ze niet het gevoel geven dat we hun vertrouwen beschamen.”

 1. Ondanks crowdfunding van 125.000 euro: Harry en Jerina zullen hun pand uit ‘Huis Gemaakt’ toch niet kopen
  TV

  Ondanks crowdfun­ding van 125.000 euro: Harry en Jerina zullen hun pand uit ‘Huis Gemaakt’ toch niet kopen

  Harry en Jerina waren één van de twee verliezers van het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’, maar door een inzamelactie heeft het Kortrijkse koppel ondertussen meer dan 125.000 euro op hun bankrekening staan. Initieel om hun droomhuis mee te kopen, maar nu heeft het paar toch beslist om het pand niet te kopen. “Het is wat aan de krappe kant voor vier personen", vertellen de twee in Het Nieuwsblad. En ook Kenny en Amber, de andere verliezende finalisten die 32.000 euro kregen via crowdfunding, passen voor hun gerenoveerde woning.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Energiecrisis stuwt hulpaanvragen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden kwetsbaar”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Energiecri­sis stuwt hulpaanvra­gen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenouderge­zin­nen en alleen­staan­den kwetsbaar”

  Het OCMW van Kortrijk voelt het effect van de energiecrisis. Waar er in 2014 nog 3.132 dossiers waren om gezinnen te ondersteunen, zijn er dat nu al 3.850, goed voor een stijging met bijna 23 procent. “We zien voor het eerst een nieuw cliënteel. Mensen met een inkomen uit arbeid die toch hun rekeningen niet meer kunnen betalen”, zegt schepen van Armoedebestrijding Philippe De Coene.