Harry en Jerina, met kinderen Fidel en Onno. Rechts het huis dat ze gekocht hebben, in Kortrijk
Volledig scherm
PREMIUM
Harry en Jerina, met kinderen Fidel en Onno. Rechts het huis dat ze gekocht hebben, in Kortrijk © Henk Deleu

Harry en Jerina kopen dankzij crowdfunding hun échte droomhuis: "Ze noemden ons opportunisten, maar zo zijn we helemaal niet”

KortrijkHarry Descamps (26) en Jerina Malfait (29) uit Kortrijk, bekend van het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’, hebben de woning van hun dromen beet. Na de verloren wedstrijd en een serieuze crowdfunding, legt het koppel nu voor het eerst uit waarom ze toch niet voor het huis op het Volksplein kozen en waarom hun nieuwe aankoop - een karaktervol rijhuis uit begin jaren 1900 - wél alles heeft wat ze willen. “We hopen dat we de mensen niet teleurstellen en we ze niet het gevoel geven dat we hun vertrouwen beschamen.”

 1. Ondanks crowdfunding van 125.000 euro: Harry en Jerina zullen hun pand uit ‘Huis Gemaakt’ toch niet kopen
  TV

  Ondanks crowdfun­ding van 125.000 euro: Harry en Jerina zullen hun pand uit ‘Huis Gemaakt’ toch niet kopen

  Harry en Jerina waren één van de twee verliezers van het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’, maar door een inzamelactie heeft het Kortrijkse koppel ondertussen meer dan 125.000 euro op hun bankrekening staan. Initieel om hun droomhuis mee te kopen, maar nu heeft het paar toch beslist om het pand niet te kopen. “Het is wat aan de krappe kant voor vier personen", vertellen de twee in Het Nieuwsblad. En ook Kenny en Amber, de andere verliezende finalisten die 32.000 euro kregen via crowdfunding, passen voor hun gerenoveerde woning.
 2. Donateurs voelen zich "gefopt", maar kleine lettertjes bij crowdfunding voor Harry en Jerina zijn duidelijk: "Gegeven is gegeven”
  PREMIUM

  Donateurs voelen zich "gefopt", maar kleine lettertjes bij crowdfun­ding voor Harry en Jerina zijn duidelijk: "Gegeven is gegeven”

  Een sprookje met een wrange wending. Harry Descamps (26) en Jerina Malfait (29) grepen naast het gerenoveerde huis uit het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’, maar dankzij een spontane crowdfundingactie die 125.000 euro opleverde, zouden ze het toch kunnen kopen. Het koppel kiest echter voor een ander huis, maar houdt het geld wel. “Nu ze een mooie smak geld hebben verzameld, is het plots te klein... Kan dat zomaar?”, klinkt het bij donateurs.