K-orner werd dinsdagmiddag voorgesteld, in de vroegere winkel In Den Beer op de hoek van de Rijselse- en Persijnstraat.
Volledig scherm
K-orner werd dinsdagmiddag voorgesteld, in de vroegere winkel In Den Beer op de hoek van de Rijselse- en Persijnstraat. © Henk Deleu

Hangar K haalt jonge ondernemers naar Rijselsestraat: “K-orner opent er in maart in vroegere In Den Beer”

Hangar K, gehuisvest op het Mandelaplein, slaat de vleugels uit om jonge ondernemers meer ademruimte te geven. Hangar K breidt met het project K-orner naar de vroegere winkel In Den Beer uit. Ondernemers zoals Bild, HackYourJeans, Trompet en Emiel nemen in maart hun intrek in K-orner op de hoek van de Rijselsestraat en Persijnstraat. Later wordt ook het aanpalende Textielhuis ingepalmd, waar de socialistische vakbond ABVV het huis tegen september 2020 verlaat.

 1. 1 op 3 scholieren fietst zonder licht in Kortrijk: “Aan ouders die hen zo op straat sturen: willen jullie jullie kinderen niet terugzien?”
  Kortrijk/Lendelede/Kuurne/Sint-Eloois-Winkel/Ingelmunster

  1 op 3 scholieren fietst zonder licht in Kortrijk: “Aan ouders die hen zo op straat sturen: willen jullie jullie kinderen niet terugzien?”

  Een op drie fietsen van scholieren uit het basis- en secundair onderwijs in Kortrijk is niet in orde met de verlichting. “Dat is levensgevaarlijk. De politie zal vanaf nu streng optreden. Geen medelijden meer”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Er wordt tegelijk gesensibiliseerd. Donderdagochtend werden tweeduizend fietslichtjes uitgedeeld op het Stationsplein.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.